Diyet | Estetik | Güzellik / Bakım | Moda | Sağlık | Dekorasyon | Anne Çocuk | Kadın Sağlığı | Kadın | Yemek / Mutfak
Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ücretsiz üye olmak için tıklayın...

Dünya Turta Günü ve Enfes Turta Tarifi

lezzetli_turta_tarifi.jpg
Dünya Turta Günü ve Enfes Turta Tarifi Avrupa'da ocak ayının 23. günü Krallar Günü olarak anılır. Yılbaşının hemen ardından bugüne özel turtalar...
Yazar Puanı:
3.75/5,
  1. Editor
    Dünya Turta Günü ve Enfes Turta Tarifi Avrupa'da ocak ayının 23. günü Krallar Günü olarak anılır. Yılbaşının hemen ardından bugüne özel turtalar pastane vitrinlerinde görülür. Bu özel günde her ülke kendi turtasını yapar. Fransızlar galette de rois, İspanyollar roscon, Amerikalılar king cake, Portekizliler bolo rei, Meksikalılar rosca, Yunanlılar vassilopita yapar. Türkiye’de ise milföy pastası yapılır.

    Her ülkede farklı isimlerle anılsa da tatlıyı yemenin tek bir ritüeli var. Milföy hamurunun içine badem kreması konularak pişirilen bu turtanın içine minik bir porselen bebek gizlenir. Pastayı yerken kim porselen bebeği bulursa- ki genelde ailedeki en küçük çocuğun bulabilmesi için uğraşılır. O kişi günün kral ya da kraliçesi seçilir.

    İşte size Krallar Günü ya da Dünya Turta günü'nde pişirmeniz ve afiyetle yemeniz için A la Dolce’nin sahibi Nilgün Ertuğ’dan nefis bir tarif.

    lezzetli_turta_tarifi.jpg

    Milföy Hamuru için :
    • 250 gr un
    • 3 gr tuz
    • 2,3 damla limon suyu ya da sirke
    • 140 gr su
    • 200 gr blok tereyağı
    Kreması için:
    • 250 gr süt
    • 15 gr un
    • 10 gr nişasta
    • 38 gr şeker
    • 1 tutam kristal vanilya
    • 3 yumurta sarısı
    • 20 gr tereyağ

    Milföy hamurunun hazırlanışı:

    200 gr blok tereyağı hariç bütün malzemeyi bir kapta yoğurun.
    30 dakika dinlendirin ve 1 cm derinliğinde açın oda sıcaklığında ki tereyağını hamurun her tarafına yedirecek şekilde sürün.

    KİTAP ŞEKLİNDE KAPATIN

    Hamurun sağ tarafını hamurun ortasına gelecek şekilde katlayın. Hamurun sol tarafını da aynı şekilde uygulayın. Uyguladıktan sonra kitap şeklinde hamurun sol tarafını sağ tarafını kaplayacak şekilde kapatın.



    Uygulanan kaplama şekli aynı şekilde 2 defa daha yapılmalı. Daha sonra milföy hamurunu oklava yardımı ile 1 cm kalınlığında açın ve fırın tepsisine yerleştirin. Fırını 160 C ayarlayın hamurun üstüne bir ağırlık koyup 35-40 dakika kadar pişirin .

    Milföy hamurunuz fırında pişerken kremasını hazırlayın. 250 gr sütü kristal vanilya ile kaynama derecesine getirin. Yumurta ve şekeri çırpın , bu karışıma un ve nişastayı ekleyip karıştırın. Ardından sıcak sütü yumurtalı karışıma yavaş yavaş dökün. Tekrar bütün malzemeyi ocak üzerine alıp pişirin . Ocaktan aldıktan sonra 20 gr tereyağını ekleyin.

    "ÇİLEK YA DA FRANBUAZ EKLEYEBİYİRSİNİZ"

    Fırından çıkan milföy hamurunuzu istediğiniz ölçülerde kesip içine kremasını sıkın. İsterseniz içine çilek ya da franbuaz ekleyebilirsiniz. Aynı işlemi ikinci ve üçüncü katları içinde yapıp, pudra şekeri ile süsleyin. Afiyet olsun.

    Kaynak: ntv.com.tr/yasam/dunya-turta-gununde-afiyetle-yemeniz-icin-enfes-tarif-turta-nasil-yapilir,00iyL8aEyUiah_uwDRcetA

    Makaleyi Paylaş

Kullanıcı Yorumları

Yorum yapabilmek için Kayıtlı üye olmalı ve siteye giriş yapmalısınız!
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren kadinlarkulubu.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.

Kadinlarkulubu.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 5 (beş) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve avukatımız size yazılı/sözlü geri dönüş yapacaktır.