Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ücretsiz üye olmak için tıklayın...

Evde Yapılabilecek Farklı Turşu Tarifleri

degisik_farkli_tursu_cesitleri_tarifleri.jpg
Sadece sebzelerden değil, meyvelerden de yapılabilen değişik turşu çeşitleri ile sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Sebze ve meyvelerin salamura...
Yazar Puanı:
4.5/5,
Kullanıcı Puanı:
2/5,
  1. Editor
    Sadece sebzelerden değil, meyvelerden de yapılabilen değişik turşu çeşitleri ile sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Sebze ve meyvelerin salamura yöntemi ile tuzlu çözelti içerisinde bekletilmesi sonucunda elde edilen turşunun çok sayıda çeşidi bulunmaktadır. Özellikle kış sofralarının vazgeçilmezi olan turşular, yemeklerin yanında iştah açan bir garnitür olarak tercih edilmektedir. Hazır olarak farklı turşu çeşitlerinden satın alabileceğiniz gibi, ev yapımı turşu çeşitleri tariflerini evinizde deneyebilirsiniz.

    Evde Yapılabilecek Farklı Turşu Tarifleri

    Klasiklikten uzaklaşmak ve farklı tatlarla buluşmak istiyorsanız, değişik sebze ve meyvelerle turşu yapabilirsiniz. Bu turşular ile sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Evde hazırlayabileceğiniz, oldukça lezzetli ve farklı turşu çeşitleri önerileri;

    [​IMG]

    Limon Turşusu: Limon turşusu için gereken malzemeler;1 su bardağı su, 1 adet limonun suyu, 1 yemek kaşığı kaya tuzu ve 5 adet limondur. Limon turşusunun yapılışı için izlemeniz gereken adımlar;

    • Limonlara bir bıçak yardımı ile derin çizikler atın.
    • Çiziklerin içerisini kaya tuzu ile doldurun ve kavanoza yerleştirin.
    • Kavanozun içerisinde limon suyunu ve bir su bardağı suyu ilave edin.
    • Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve çalkalayın.
    • 2 hafta boyunca güneş ışığı görmeye bir yerde bekletin.
    [​IMG]

    Pancarlı Karnabahar Turşusu: Bu farklı turşu tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;

    • 1 su bardağı üzüm sirkesi (yoksa elma sirkesi)
    • 2 yemek kaşığı deniz tuzu (yoksa kaya tuzu)
    • 1 yemek kaşığı limon tuzu
    • 9 diş sarımsak
    • 3 adet küçük boy pancar
    • 1 adet büyük boy karnabahar
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • 2 su bardağı su
    Yapılışı için izlemeniz gereken adımlar ise şu şekildedir;

    • Pancarların kabuklarını soyun ve orta kalınlıkta dilimleyin.
    • Karnabaharları çiçeklerine ayırdıktan sonra yıkayın ve süzün.
    • Sarımsakların kabuklarını soyarak, yuvarlak biçimde doğrayın.
    • Kavanozun içerisine önce pancarları, ardından sarımsakları, ardından karnabaharları yerleştirin.
    • Deniz tuzu ve limon tuzunu ekleyin ve üzerine sirke ile suyu ilave edin.
    • Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp, 20 gün güneş almayan bir yerde bekletin.
    Turşu Suyu Sirkeyle mi Limonla mı Yapılır? Tıklayın !

    Bulaşık Makinesinde Turşu Yapımı Tıklayın !

    Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır? Tıklayın !

    Buzdolabında Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır? Tıklayın !

    Turşu gribe iyi gelir mi? Tıklayın !

    Turşu Kavurma Tarifi Tıklayın !

    Makaleyi Paylaş

Kullanıcı Yorumları

Yorum yapabilmek için Kayıtlı üye olmalı ve siteye giriş yapmalısınız!
  1. aysealtin16
    birde bunları yapabilecek beceri lazım:)
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren kadinlarkulubu.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.

Kadinlarkulubu.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 5 (beş) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve avukatımız size yazılı/sözlü geri dönüş yapacaktır.