Diyet | Estetik | Güzellik / Bakım | Moda | Sağlık | Dekorasyon | Anne Çocuk | Kadın Sağlığı | Kadın | Yemek / Mutfak
  1. Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ücretsiz üye olmak için tıklayın...
  2. Notu Gizle

Fırında Balık Nasıl Yapılır?

firinda-balik.jpg
  1. BenNese
    Balık mevsimi de geldiğine göre en lezzetli balıkları da yemenin tam zamanı! Şimdi sizlere tam ağzınıza layık olan fırında balık tarifi vereceğiz. Akşam yemeğinde güzel bir ziyafet çekmek istiyorsanız buyurun fırında balık tarifimiz.
    firinda-balik.jpg

    Fırında Balık Tarifi İçin Malzemeler:

    10 adet istediğiniz bir balık çeşidi.

    Fırında Balık Sosu İçin:

    1 su bardağı zeytinyağı,

    1 tatlı kaşığı karabiber,

    1 tatlı kaşığı pul biber,

    2 tatlı kaşığı tuz,

    1 çay kaşığı nane,

    1 çay kaşığı kekik,

    Balıkların içine koymaya yetecek kadar defne yaprağı (1 er adet),

    2 adet limonun suyu,

    1 tatlı kaşığı sarımsak çeşni ya da 3 diş sarımsak rendesi.

    Fırında Balık Garnitürü İçin:

    3 adet büyük boy domates veya 8-10 adet chery domates,

    5-6 adet yeşil biber,

    2 adet orta boy soğan.

    Fırında Balığın Yapılışı:

    · Fırında balık için sos malzemelerini bir kaba koyun ve güzelce karıştırın.

    · Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra balıklarınızı hazırladığınız bu sosa bandırıp fırın tepsisine dizin.

    · Defne yapraklarını da sosa batırdıktan sonra balıkların üzerine koyun.

    · Patatesleri halka şeklinde doğradıktan sonra balıkların içerisine yerleştirin. Soğanları da aynı şekilde yapıp dizin.

    · Domatesleri dörde böldükten sonra balıkların karın kısmana yerleştirin. Tabi bunların hepsini önce sosa batırın.

    · 250 derecelik fırında alt ve üst ısısı açık olacak şekilde pişirin. Piştiğinde patatesler kızarmış olur ve balıklar kabarcıklar çıkarır.

    Fırında balığınız artık hazır! 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun hanımlar!

    Makaleyi Paylaş

    Hatice_92 bunu beğendi.

Kullanıcı Yorumları

Yorum yapabilmek için Kayıtlı üye olmalı ve siteye giriş yapmalısınız!
  1. praying angel
    resimden dolayı diyorum da şu kafa olayı balıktan soğutuyo beni kafasını koparıp fırında patatesli soğanlı çok güzel oluyor
  2. Pltsnm
    Firinda yapilan balik yemeğinin üstüne pişirirken birer parçada tereyağı koyduğunuz takdirde daha yumuşak ve lezzetli oldugunu göreceksiniz
      praying angel bunu beğendi.
  3. Ebru almanya
    250 derecelik fırında yanmazmı
  4. Yaseminan
    Boyle olunca patatesler balik tadinda olmuyor mu? Bence patatesleri soslayip ayri bir tepside pisirmekte fayda var. yoksa lezzetler birbirine karisiyor.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren kadinlarkulubu.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.

Kadinlarkulubu.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 5 (beş) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve avukatımız size yazılı/sözlü geri dönüş yapacaktır.