Diyet | Estetik | Güzellik / Bakım | Moda | Sağlık | Dekorasyon | Anne Çocuk | Kadın Sağlığı | Kadın | Yemek / Mutfak

Gıdaların Taze Olduğunu Anlamanın Yolları

gidalarin_taze_olup_olmadigi_anlamak (1).jpg
Gıdaların sağlıklı ve taze olduğunun anlamanın yolları nelerdir? Bu yöntemler ile tavuk eti, peynir gibi malzemelerin tazeliğini
Yazar Puanı:
5/5,
Kullanıcı Puanı:
4.66667/5,
  1. Editor
    Alışverişe çıktığınızda aldığınız besinlerin tazeliğini dikkatli baktığınızda fark edebilmeniz mümkün. Sizin için bazı püf noktalarını araştırdık. Alışverişlerinizi güvendiğiniz market yada pazarlardan yapmaya özen gösterin.

    Gıdaların Taze Olduğunu Anlamanın Yolları
    gidalarin_taze_olup_olmadigi_anlamak (4).jpg

    Tavuk
    Taze tavuk etinin rengi sarımsı değil pembe olmalıdır. Üzerindeki yağlı gibi görünen beyaz çizgiler ise kümes hayvanlarına büyüme hormonu enjekte edildiğini ve tavukların ağırlığının çok hızlı bir şekilde arttığı anlamına geliyor.
    gidalarin_taze_olup_olmadigi_anlamak (5).jpg
    Süzme Peynir
    Bir damla iyot, süzme peynirinizin içinde nişasta olup olmadığını kontrol etmenize yardımcı olacaktır. Nişasta varsa leke derin mavi olur ve yoksa renk sarı veya kahverengi kalacaktır.

    gidalarin_taze_olup_olmadigi_anlamak (6).jpg

    Bal
    Düz bir tabağın içerisine biraz bal dökün. Doğal balın yapısı daha katıdır ve çabuk dağılmaz. İçinde yapay şeker olan bal ise daha akışkandır ve çabuk dağılır.
    gidalarin_taze_olup_olmadigi_anlamak (7).jpg

    Krema
    Kremanın bitkisel yağ içerdiğini kontrol etmek için bir kaşık krema bir bardak sıcak suya karıştırın. Kalitesiz bir ürün beyaz pullar üretecektir. Gerçek krema homojen kalın bir sıvı haline gelecektir.
    gidalarin_taze_olup_olmadigi_anlamak (8).jpg

    Dondurulmuş Sebze ve Meyveler
    Dondurulmuş bir pakette kar veya buz parçası olup olmadığını kontrol edin. Varsa, düzgün bir şekilde saklanmamış demektir. Doğrusu resimdeki gibi olmalıdır.
    gidalarin_taze_olup_olmadigi_anlamak (9).jpg

    Balık
    Taze balıkların bulutlu gözleri olmamalı ve sağlıklı solungaçlar daima parlak kırmızı renkte olmalıdır. Cildi doğal olarak metalik bir parıltıya sahip olmalı ve pullar vücuttan ayrık durmamalıdır.
    gidalarin_taze_olup_olmadigi_anlamak (10).jpg

    Et
    Et seçerken, parmağınızla bastırın. Taze et parmak izinizin kaybolmasına yetecek kadar sağlam olmalıdır.
    gidalarin_taze_olup_olmadigi_anlamak (1).jpg

    Yeşil Yapraklı Sebzeler
    Sebzelerin taze olup olmadığını anlamak için demet halinde elinize alın. İçerisinde hala doğal suyu bulunan sebzenin dik durması gerekir.
    gidalarin_taze_olup_olmadigi_anlamak (2).jpg

    Peynir
    Bitkisel yağlar içeren peynirleri kestiğinizde kolay parçalanır. Doğal hayvansal yağlarda bu durum olmaz.

    gidalarin_taze_olup_olmadigi_anlamak (3).jpg
    Dondurma
    Kalitesiz dondurma uzun sürede erir ve sıvı bir hal alır. Kaliteli bir dondurma ise eridiğinde bile tamamen sıvı hale geçmez.

    Makaleyi Paylaş

    zilver, ISILDURU ve Gybkc bunu beğendi.

Kullanıcı Yorumları

Yorum yapabilmek için Kayıtlı üye olmalı ve siteye giriş yapmalısınız!
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren kadinlarkulubu.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.

Kadinlarkulubu.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 5 (beş) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve avukatımız size yazılı/sözlü geri dönüş yapacaktır.