Diyet | Estetik | Güzellik / Bakım | Moda | Sağlık | Dekorasyon | Anne Çocuk | Kadın Sağlığı | Kadın | Yemek / Mutfak
Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ücretsiz üye olmak için tıklayın...

Haçapuri Nasıl Yapılır? Haçapuri Tarifi

hacapuri_nasil_yapilir_tarifi.jpg
Haçapuri, Gürcistan'ın milli yemeği olan peynirli pidesidir. Haçapuri tarifi gürcü pidesi sizlerle.. Haçapuri Nasıl Yapılır? Haçapuri Tarifi
Yazar Puanı:
4/5,
Kullanıcı Puanı:
5/5,
  1. Editor
    Haçapuri, Gürcistan'ın milli yemeği olan peynirli pidesidir. Haçapuri tarifi gürcü pidesi sizlerle.. Haçapuri Nasıl Yapılır? Haçapuri Tarifi

    Haçapuri Tarifi İçin Malzemeler
    • 300 gr un (2 su bardağına yakın),
    • 1 tatlı kaşığı instant maya,
    • 1 su bardağı ılık su,
    • Yarım yemek kaşığı toz şeker,
    • 1 tatlı kaşığı silme tuz,
    • Yarım çay bardağı sıvı yağı.
    hacapuri_peyniri.jpg
    İçi İçin:
    • 200 gr tuzsuz süt lor peyniri,
    • 150 gr tel peyniri.
    hacapuri_yumurta.png
    Üzeri İçin:
    • 2 adet yumurta,
    • 1 yemek kaşığından biraz az tereyağı.
    Haçapuri Nasıl Yapılır ?
    1. Bir kaba mayayı, toz şekeri ve ılık suyu koyup karıştıralım.
    2. Üzerine sıvı yağı ve tuzu ilave edip karıştıralım.
    3. Sonra azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
    4. Hamurun üzerini streç ile kapatıp ılık bir ortamda 40 dakika mayalandıralım.
    5. Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya bölelim.
    6. Düz zeminde hafif un kullanarak resimdeki gibi açık pide şekli verelim.
    7. Hazırladığımız hamurları yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirelim.
    8. Tepside 10-15 dakika daha mayalandıralım.
    9. İçi için tel peyniri küçük küçük kesip bir kaba alalım.
    10. Üzerine lor peynirini ilave edip karıştıralım.
    11. Peynirli harcı hazırladığımız pidenin orta kısmına resimdeki gibi koyalım.
    12. Önceden ısıtılmış 200° fırında 10-15 dakika ön pişirme yapalım.
    13. Süre sonunda pideleri fırından çıkaralım.
    14. Daha sonra pidelerin ortasına kaşıkla hafif çukur açalım.
    15. Açtığımız çukura ister sadece yumurta sarısını ya da 1 adet yumurtayı kıralım.
    16. Yumurtayı pişmiş sevenler ön pişirme yapmadan hepsini birlikte fırına sürsün. Evde kullandığımız fırınlar taş fırının yerini tutmadığı için yumurta hemen pişmiyor fakat hamur kızarıyor.
    17. Fırından çıkardığımız haçapurilerin kenarına tereyağı sürüp sıcak olarak servis yapın.


    Karadeniz Mutfağından-Kıymalı Ve Kavurmalı Pide için Tıklayın !
    Buram Buram Anadolu ! Yöresel Yemekler için Tıklayın !

    Makaleyi Paylaş

Kullanıcı Yorumları

Yorum yapabilmek için Kayıtlı üye olmalı ve siteye giriş yapmalısınız!
  1. denizsancaklar
  2. dilarabalci
    Pide kültürü Karadeniz'de çok meşhurdur. Tadına doyum olmaz. Sıcak sıcak geldiğinde üzerine doğal köy tereyağı, oh mis. :KK200:
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren kadinlarkulubu.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.

Kadinlarkulubu.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 5 (beş) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve avukatımız size yazılı/sözlü geri dönüş yapacaktır.