Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ücretsiz üye olmak için tıklayın...

Haspirli Pilav Tarifi

haspirli-pilav.jpg
  1. BenNeseLi
    HASPİRLİ PİLAV (6 KİŞİLİK) İÇİN MALZEMELER:

    6 çorba kaşığı margarin

    175 g iri çekilmiş kıyma

    2 su bardağı pirinç

    4 orta boy soğan

    5 küçük boy havuç

    1.5 tatlı kaşığı haspir (yalancı safran)

    4 su bardağı sıcak su

    HASPİRLİ PİLAVIN HAZIRLANIŞI:

    Yemeklik doğranmış soğanı, kıyma ve margarin ile kasık ateşte suyunu salıp çekene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Kibrit çöpü şeklinde doğradığınız havuçları, karışıma ilave edip 7-8 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinci yıkayıp süzün ve karışıma ekleyin.

    Suyunu koyduktan sonra, haspiri ekleyin ve karıştırın. Önce orta, sonra kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin. Ocağı kapatıp 20 dakika demlendirin, sıcak olarak servis yapın.

    Besin İçeriği (Kişi Başına)
    • 434 kkal enerji
    • 11.7 g toplam yağ
    • 3.3 g doymuş yağ
    • 2.7 g tekli doymamış yağ
    • 5.7 g çoklu doymamış yağ
    • 1 mg kolesterol
    • 63 mg tuz
    • 80 g karbonhidrat
    • 6 g protein
    Haspirli Pilavı denediniz mi?

    Makaleyi Paylaş

Kullanıcı Yorumları

Yorum yapabilmek için Kayıtlı üye olmalı ve siteye giriş yapmalısınız!