Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ücretsiz üye olmak için tıklayın...

Haspirli Pilav Tarifi

haspirli-pilav.jpg
  1. BenNese
    HASPİRLİ PİLAV (6 KİŞİLİK) İÇİN MALZEMELER:

    6 çorba kaşığı margarin

    175 g iri çekilmiş kıyma

    2 su bardağı pirinç

    4 orta boy soğan

    5 küçük boy havuç

    1.5 tatlı kaşığı haspir (yalancı safran)

    4 su bardağı sıcak su

    HASPİRLİ PİLAVIN HAZIRLANIŞI:

    Yemeklik doğranmış soğanı, kıyma ve margarin ile kasık ateşte suyunu salıp çekene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Kibrit çöpü şeklinde doğradığınız havuçları, karışıma ilave edip 7-8 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinci yıkayıp süzün ve karışıma ekleyin.

    Suyunu koyduktan sonra, haspiri ekleyin ve karıştırın. Önce orta, sonra kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin. Ocağı kapatıp 20 dakika demlendirin, sıcak olarak servis yapın.

    Besin İçeriği (Kişi Başına)
    • 434 kkal enerji
    • 11.7 g toplam yağ
    • 3.3 g doymuş yağ
    • 2.7 g tekli doymamış yağ
    • 5.7 g çoklu doymamış yağ
    • 1 mg kolesterol
    • 63 mg tuz
    • 80 g karbonhidrat
    • 6 g protein
    Haspirli Pilavı denediniz mi?

    Makaleyi Paylaş

Kullanıcı Yorumları

Yorum yapabilmek için Kayıtlı üye olmalı ve siteye giriş yapmalısınız!
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren kadinlarkulubu.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.

Kadinlarkulubu.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 5 (beş) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve avukatımız size yazılı/sözlü geri dönüş yapacaktır.