Diyet | Estetik | Güzellik / Bakım | Moda | Sağlık | Dekorasyon | Anne Çocuk | Kadın Sağlığı | Kadın | Yemek / Mutfak
Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ücretsiz üye olmak için tıklayın...

Kayısı Sirkesinin Faydaları Nelerdir? Evde Kayısı Sirkesi Nasıl Yapılır?

kayisi_sirkesi.jpg
Doğal sirkenin insan sağlığı üzerinde birçok yararı olduğunu biliyoruz. Kayısı sirkesinin faydaları nelerdir? Evde kayısı sirkesi nasıl yapılır?...
Yazar Puanı:
4/5,
  1. Editor
    Doğal sirkenin insan sağlığı üzerinde birçok yararı olduğunu biliyoruz. Kayısı sirkesinin faydaları nelerdir? Evde kayısı sirkesi nasıl yapılır? Kayısı meyvesinden elde edilen doğal sağlık deposu olan kayısı sirkesi hakkında önemli bilgileri sıraladık.

    Kayısı A ve C vitaminleri açısından zengindir. Demir deposu olan kayısı kansızlık sorunlarının iyileştirilmesini sağlar. Kilo verme üzerinde olumlu etkileri vardır. Taze ya da kuru olarak tükettiğinizde kabızlık sorunlarını giderir ve metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlar. Kayısının cilt üzerinde de birçok olumlu etkisi vardır. Yüksek lif içeriği ile cildin pürüzsüzleşmesine yardımcı olur. Kayısı maskeleri ile cildin nem dengesinin korunmasına yardımcı olabilirsiniz.

    Son dönemde popüler hale gelen kayısı sirkesi vücut sağlığının korunmasına yardımcı olur.

    kayisi_sirkesi_faydalari.jpg

    Kayısı Sirkesinin Faydaları Nelerdir?

    Kanı temizleme özelliğine sahiptir. Toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

    Az miktarda tüketildiğinde kan yapıcı özelliği bulunur.

    Göz sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır.

    Hücre yapısının korunmasını sağlar. Yeni hücre oluşumunu destekler.

    Sindirim sisteminin rahatlamasını sağlar.

    Rahat ve kolay uyumanızı sağlar.

    Cildin daha parlak ve canlı görünmesine yardımcı olur.

    kayisi_sirkesi_nasil_yapilir_faydalari.jpg

    Kayısı Sirkesi Yapımı

    1 kilo kayısı

    4 litre su

    1 fincan elma sirkesi

    1 tatlı kaşığı kaya tuzu

    Hazırlanışı


    Kayısıları su ile bol bol yıkayın. Çekirdeklerini çıkarın. Büyük bir tencerenin içine alın. Üzerine suyu ekleyin. Doğal elma sirkesini ekledikten sonra karıştırın. Kaya tuzunu da suyun içine dökün ve tencerenin üzerine tülbent ile kapatın.

    Sirkeyi tahta kaşık ile karıştırın ve güneş görmeyen bir alanda muhafaza edin.

    3 hafta bu şekilde beklettikten sonra sirkeniz hazırlanmış olacaktır. Sirke karışımını süzdükten sonra cam şişenin içinde buzdolabında saklayabilirsiniz.

    Makaleyi Paylaş

Kullanıcı Yorumları

Yorum yapabilmek için Kayıtlı üye olmalı ve siteye giriş yapmalısınız!
  1. aysehnf
    Daha önce kayısı sirkesini hiç duymamıştım. :halay: Çok mutlu oldum kabızlık sorununa iyi gelir umarım
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren kadinlarkulubu.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.

Kadinlarkulubu.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 5 (beş) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve avukatımız size yazılı/sözlü geri dönüş yapacaktır.