Diyet | Estetik | Güzellik / Bakım | Moda | Sağlık | Dekorasyon | Anne Çocuk | Kadın Sağlığı | Kadın | Yemek / Mutfak
Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ücretsiz üye olmak için tıklayın...

Köstebek Pasta Nasıl Yapılır?

kostebek-pasta-1.Jpeg
Kullanıcı Puanı:
4.66667/5,
  1. BenNese
    Sevdiklerinize şöyle çikolatalı bir pasta yapmaya ne dersiniz? Cevabınız evetse tercihinizi köstebek pastadan yana kullanabilirsiniz!

    Köstebek pasta biraz emek isteyen bir pasta olmasına rağmen tattıktan sonra tüm uğraşınızı unutturan türden bir pasta. Canınız böyle bol kremalı bir şeyler çektiyse mutlaka denemelisiniz. Zaman kaybetmeden köstebek pasta tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum bir kenara not edin.
    kostebek-pasta-1.Jpeg

    Köstebek Pasta Keki İçin Malzemeler:

    -3 adet yumurta

    -1,5 su bardağı toz şeker

    -1 su bardağı yağlı süt

    -Yarım su bardağı sıvı yağ

    -1 paket vanilya

    -1 paket kabartma tozu

    -2,5 su bardağı un

    -3 yemek kaşığı kakao

    Köstebek Pasta Krema Malzemeleri

    -5 yemek kaşığı un

    -5 su bardağı süt

    -2 paket vanilya

    -1 paket krem şanti

    -Çikolata parçaları

    Köstebek Pastanın Arası için;

    -3 adet muz
    kostebek-pasta-2.jpg

    Köstebek Pastanın Yapılışı

    Köstebek pastanın kekini hazırlamak için öncelikle bir kabın içerisine yumurtayı, sütü, şekeri, sıvı yağı, vanilyayı ve de kabartma tozunu ekleyerek karıştırıp son olarak kakaosunu ekleyin. Homejen bir kıvama geldiğinde yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine harcı döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın ve ters çevirip pasta tabağına çıkardıktan sonra kenarları 1 cm olacak şekilde ortasını oyarak tabak şekli vermeye çalışın. Kekin ortasından kopardığınız parçaları sakın atmayın, bir kaseye koyun.

    Şimdi de kekin kremasını hazırlayalım. Sütü, unu, vanilyayı tencereye alın ve pişirin. Piştikten yaklaşık 5 dakika sonra krem şantiyi toz olarak döküp tekrar karıştırın. Soğumaya bıraktığınız bu karışımın içine çikolata parçaları ekleyin. Muzları uzun haliyle ikiye kesip düz tarafı altta kalacak şekilde kekin oyuk orta kısmına dizdikten sonra kremayı yayın. Ayırdığınız kek kırıntılarını ise kremayı komple kapatacak şekilde serpip buzdolabına yerleştirin. Köstebek pastanız hazır afiyet olsun hanımlar!

    Deneyenlerden yorumları bekliyoruz?

    Makaleyi Paylaş

    mrymynr ve GurbetGuzeli bunu beğendi.

Kullanıcı Yorumları

Yorum yapabilmek için Kayıtlı üye olmalı ve siteye giriş yapmalısınız!
  1. morkelebek34
    bunu daha küçük parçalarda yani teki kişilik sunumlarda nasıl yapabiliriz
  2. ramsesv
    En sevdiğim pasta
  3. ERVAF
    Bardakla kesip porsiyonluk yapıyorum bende çok sevilen bi pasta
  4. Denas14__
    Şuanda yapıyorum çok güzel tarif :)
  5. Hndrlysmn
    Sık sık yapıyorum hazır satılan köstebek pasta kutuları var evden bi muz ekliyorum okadar. Çok güzel ve pratik tavsiye ederim
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren kadinlarkulubu.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.

Kadinlarkulubu.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 5 (beş) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve avukatımız size yazılı/sözlü geri dönüş yapacaktır.