Diyet | Estetik | Güzellik / Bakım | Moda | Sağlık | Dekorasyon | Anne Çocuk | Kadın Sağlığı | Kadın | Yemek / Mutfak
  1. Notu Gizle
  2. Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ücretsiz üye olmak için tıklayın...

Kuymak Tarifi

kuymak_nasil_yapilir_tarifi.jpg
Kuymak ve Mıhlama arasındaki fark nedir? Kuymak malzemeleri Kuymak Nasıl Yapılır?
Etiketler:
Yazar Puanı:
4.5/5,
Kullanıcı Puanı:
5/5,
  1. Editor
    Kuymak ve Mıhlama arasındaki fark nedir? Kuymak malzemeleri Kuymak Nasıl Yapılır?

    Kuymak Malzemeleri :
    • 4 yemek kaşığı tereyağı
    • 5 yemek kaşığı mısır unu / kavrulmuş
    • 1 tutam tuz
    • 4 su bardağı su
    • 2 su bardağı Trabzon peyniri
    • 1 su bardağı çeçil peyniri
    Kuymak Nasıl Yapılır ?

    Tavanızı ocağa alın ve altını açıp ısınmaya bırakın. Isınan tavanıza tereyağından üç yemek kaşığını ekleyin. Yağ eridikten sonra içerisine kavrulmuş mısır ununu ekleyin ve tahta bir kaşık yardımı ile hiç topak kalmayacak şekilde kavurun. Tereyağı ve mısır unu karışımına bir tutam tuz ilave edin. Tuzu ilave ederken kullanacağınız peynirin tuz oranını göz önünde bulundurarak ekleyin. Üzerine ilk su bardağını karıştırarak ekleyin ardından kalan suyu da ilave edin ve topaklanma olmaması için orta ateşte kaşığın tersini özellikle taban kısmına gezdirecek şekilde sürekli karıştırın. Tavadaki karışım göz göz olmaya başladığında kıvamı koyulaşmış olmalı. Kıvamı koyulaşan karışıma Trabzon peynirini ve çeçil peynirini ekleyip karıştırarak peynirin tüm bunların içerisinde homojen bir şekilde erimesini sağlayın. Arada kaşık ile yukarı doğru uzatarak kıvamının olup olmadığını kontrol edin. Kuymağınız kıvamını bulduğunda ocağın altını kapatın ve son kalan bir kaşık tereyağını ekleyip karıştırarak erittikten sonra servis edin.


    Makaleyi Paylaş

    Nevreste bunu beğendi.

Kullanıcı Yorumları

Yorum yapabilmek için Kayıtlı üye olmalı ve siteye giriş yapmalısınız!
  1. hissenedi
    içine bir dolu yağ koyuyorsun, bir de üzerine eritmek çok gereksiz. eğer kuymağı ocakta yeterince bekletirseniz içindeki yağı göz göz kusuyor zaten ve bundan çok daha iştah açıcı bir görüntü oluyor. ki yağını kusmuş olması piştiğinin işaretidir. bundan sonra biraz da dibine tutsun diye bekletirseniz üstündeki sıvımsı kısım yendikten sonra börek gibi çok lezzetli bir katman kalıyor.
  2. dilarabalci
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren kadinlarkulubu.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.

Kadinlarkulubu.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 5 (beş) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve avukatımız size yazılı/sözlü geri dönüş yapacaktır.