1. Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ücretsiz üye olmak için tıklayın...
  2. Merhaba Ziyaretçi Ödüllü yemek yarışması
  3. Notu Gizle

Şehriyeli Güveç Tarifi

sehriyeli-guvec.jpg
By BenNese · 26 Ocak 2018 ·
  1. BenNese
    Kadınlar Kulübü'den merhaba! Sizler için lezzetli mi lezzetli bir tarifimiz var. Hemen kolları sıvayın ve tarifimize göz atın!

    Şehriyeli Güveç İçin Malzemeler:

    • 6 çorba kaşığı margarin
    • 360 g kemiksiz koyun eti
    • 300 g arpa şehriye
    • 1 çorba kaşığı domates salçası
    • ½ tatlı kaşığı karabiber
    • 3.5 su bardağı su
    Şehriyeli Güvecin Hazırlanışı:

    Kuşbaşı doğranmış eti, kısık ateşte suyunu salıp çekene ve yumuşayıncaya kadar 40 dakika pişirin. Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha pişirdikten sonra karabiber koyun. Ayrı bir tencerede, şehriyeyi, margarin ile 3-4 dakika pembeleşinceye kadar kavurun. Suyu ilave edip karıştırın. Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin. Üzerini havlu ile örterek 20 dakika dinlendirin. Ortasına pişen eti koyarak, sıcak olarak servis yapın.

    Besin İçeriği (Kişi Başına)
    • 427 kkal enerji
    • 20.9 g toplam yağ
    • 9.2 g doymuş yağ
    • 6.5 g tekli doymamış yağ
    • 5.2 g çoklu doymamış yağ
    • 42 mg kolesterol
    • 49 mg tuz
    • 36 g karbonhidrat
    • 16 g protein
    Şehriyeli güveç tarifini denediniz mi?

    Makaleyi Paylaş

Kullanıcı Yorumları

Yorum yapabilmek için Kayıtlı üye olmalı ve siteye giriş yapmalısınız!