Diyet | Estetik | Güzellik / Bakım | Moda | Sağlık | Dekorasyon | Anne Çocuk | Kadın Sağlığı | Kadın | Yemek / Mutfak
Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ücretsiz üye olmak için tıklayın...

Yulaf Samanı Çayı Nasıl Demlenir? Yulaf Samanı Faydaları

yulaf_samani_cayi_faydalari_nasil_yapilir_bitkisel_cay.jpg
Yulaf samanı çayı, içeriğindeki bileşenler ve vitaminler sayesinde sağlık açısından içilmesi tavsiye edilmektedir. Yulaf samanı çayı, A, E, B...
Yazar Puanı:
4.25/5,
  1. Editor
    Yulaf samanı, yulaf bitkisinin tohumu hasat edildikten sonra kalan parçalarından oluşmaktadır. Özellikle un ve ekmek yapımında kullanılan yulaf hemen hemen her ülkede faydalanılan bitkiler arasındadır.

    Yulaf samanı çayı, içeriğindeki bileşenler ve vitaminler sayesinde sağlık açısından içilmesi tavsiye edilmektedir. Yulaf samanı çayı, A, E, B vitaminlerini ve mineral olarak da magnezyum, demir, kalsiyum, manganez, fosfor gibi içerikleri bünyesinde barındırır. Tadı iyi olmamasına rağmen faydalı içerikleri sebebiyle tüketilmesi sağlık açısından yararlı olacaktır.

    Yulaf samanı çayı koah hastalığından kansere kadar birçok hastalıklarda etkili bir destek tedavi sağlamaktadır.

    Yulaf Samanı Çayı Faydaları
    Yulaf samanı çayının faydaları saymakla bitmez fakat en önemli olanları şunlardır:

    • İdrar söktürücü özelliktedir,
    • Stres azaltıcı etkisi vardır,
    • İştah arttırır,
    • Kemik, cilt ve saçlar için oldukça faydalıdır,
    • Kanser önleyicidir,
    • Kolesterol ve kan şekeri dengeleyicidir,
    • Enerji sağlar,
    • Adet dönemleri için fayda sağlar,
    • Enfeksiyon tedavisine yardımcı olur,
    • Cilt problemlerine iyi gelir.
    Yulaf Samanı Çayı Nasıl Kullanılır?
    Yulaf samanı çayı nasıl demlenir? Yulaf çayı nasıl yapılır? Sorularına yanıt olarak bu çayın yapımı:

    • Bir bardak kaynamış suyun içine 1-2 çay kaşığı kadar yulaf samanı eklenir ve ağzı kapatılarak 15 dk kadar demlenmesi beklenir. Bu demleme çayı günde en fazla 3 kez tüketilebilir.
    • 1 litre cam şişeye 1 su bardağı yulaf samanı eklenir ve üzerinde 1 litre kaynamış su dökülür. Bir saat bekletilerek demlenmesi sağlanır. Süzülerek servis edilir ve tüketilir.
    • 2 çorba kaşığı melisa otu, 1 yemek kaşığı yulaf samanı, 2 yemek kaşığı kurutulmuş kuşburnu, yarım çay kaşığı portakal kabuğu ve lavanta karıştırılır. Ve bu karışım sıcak su ile her bardak için 1 çay kaşığı alınarak demlenir. 20 dk demlenen çay bal ilavesi ile tüketilir.
    Maydanoz Çayı Nasıl Hazırlanır? Maydanoz Çayı Faydaları Zararları Nelerdir? Tarifi Tıklayın !

    Hibiskus Çayı Nasıl Yapılır? Hibiskus Faydaları Zararları Nelerdir? Zayıflatır Mı? Tıklayın !

    Rezene Çayı Nasıl Hazırlanır? Faydaları Zararları Nelerdir?

    Biberiye Çayı Nasıl Yapılır? Biberiye Çayının Faydaları Zararları Nelerdir? Tıklayın !

    Rooibos Çayı Nasıl Yapılır? Faydaları Zararları Nelerdir? Tıklayın !

    Chia Çayı Nasıl Yapılır? Chia Çayının Faydaları ve Zararları Nelerdir? Tıklayın !

    Ayva Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır? Faydaları Zararları Nelerdir? Tıklayın !

    Altın Çilek Çayı Nasıl Yapılır? Faydaları Zararları Neledir? Tıklayın !

    Makaleyi Paylaş

Kullanıcı Yorumları

Yorum yapabilmek için Kayıtlı üye olmalı ve siteye giriş yapmalısınız!
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren kadinlarkulubu.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.

Kadinlarkulubu.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 5 (beş) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve avukatımız size yazılı/sözlü geri dönüş yapacaktır.