Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ücretsiz üye olmak için tıklayın...

Zeytinli Ekmek Tarifi

zeytinli-ekmek.jpg
  1. BenNeseLi
    ZEYTİNLİ EKMEK (Pissaladina) (4 Kişilik)

    Malzemeler
    • 4 çorba kaşığı margarin
    • 4 dilim kepek ya da köy ekmeği
    • 3 orta boy soğan
    • 5 çorba kaşığı zeytin ezmesi
    • 4 adet ançüez balığı
    Hazırlanışı
    • 2 çorba kaşığı margarinle ekmeklerin bir yüzünü kızartıp tavadan alın.
    • Geri kalan yağda, ince kıyılmış soğanı püre haline gelinceye kadar pişirin.
    • Fırını önceden 190 derecede ısıtıp hazır tutun.
    • Soğan püresini zeytin ezmesiyle karıştırıp ekmeklerin kızarmamış yüzüne sürün.
    • Fırın tepsisine dizip fırında 10 dakika pişirin. Üzerine birer ançüez balığı koyarak sıcak olarak servis yapın.
    Besin İçeriği (Kişi Başına)
    • 206 kkal enerji
    • 11.6 g toplam yağ
    • 2.7 g doymuş yağ
    • 3.6 g tekli doymamış yağ
    • 5.3 g çoklu doymamış yağ
    • 0 mg kolesterol
    • 1114 mg tuz
    • 17 g karbonhidrat
    • 5 g protein
    Zeytinli ekmek tarifimizi denediniz mi? :)

    Makaleyi Paylaş

Kullanıcı Yorumları

Yorum yapabilmek için Kayıtlı üye olmalı ve siteye giriş yapmalısınız!
  1. selenbozkurt
    Teşekkürler ilk fırsatta deneyeceğim.