1. Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ücretsiz üye olmak için tıklayın...
  2. Merhaba Ziyaretçi Ödüllü yemek yarışması
  3. Notu Gizle

Zeytinli Ekmek Tarifi

zeytinli-ekmek.jpg
By BenNese · 30 Ocak 2018 ·
  1. BenNese
    ZEYTİNLİ EKMEK (Pissaladina) (4 Kişilik)

    Malzemeler
    • 4 çorba kaşığı margarin
    • 4 dilim kepek ya da köy ekmeği
    • 3 orta boy soğan
    • 5 çorba kaşığı zeytin ezmesi
    • 4 adet ançüez balığı
    Hazırlanışı
    • 2 çorba kaşığı margarinle ekmeklerin bir yüzünü kızartıp tavadan alın.
    • Geri kalan yağda, ince kıyılmış soğanı püre haline gelinceye kadar pişirin.
    • Fırını önceden 190 derecede ısıtıp hazır tutun.
    • Soğan püresini zeytin ezmesiyle karıştırıp ekmeklerin kızarmamış yüzüne sürün.
    • Fırın tepsisine dizip fırında 10 dakika pişirin. Üzerine birer ançüez balığı koyarak sıcak olarak servis yapın.
    Besin İçeriği (Kişi Başına)
    • 206 kkal enerji
    • 11.6 g toplam yağ
    • 2.7 g doymuş yağ
    • 3.6 g tekli doymamış yağ
    • 5.3 g çoklu doymamış yağ
    • 0 mg kolesterol
    • 1114 mg tuz
    • 17 g karbonhidrat
    • 5 g protein
    Zeytinli ekmek tarifimizi denediniz mi? :)

    Makaleyi Paylaş

Kullanıcı Yorumları

Yorum yapabilmek için Kayıtlı üye olmalı ve siteye giriş yapmalısınız!