Acı Biber Reçeli

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
Katılım
12 Temmuz 2006
Mesajlar
31.493
Emoji Skoru
20.685
Yaş
55
aci-biber-receli.jpg


Malzemeler

    • 10 adet
      kırmızı acı biber
    • 8 adet
      kırmızı kapya biber
    • 1 yemek kaşığı
      bal
    • 1/2 su bardağı
      su
    • 1,5 su bardağı
      şeker
    • 1/2 adet
      limonun suyu
[paste:font size="5"]Püf Noktası
Dilerseniz acısını alması için 1 saat suda bekletip suyunu süzebilirsiniz. Limon suyu ve bal bu reçel için daha kıvamlı bir öz elde etmeye yardımcı olacaktır.

Pişirme Önerisi
Dilerseniz tencerenin ağzını kapatıp fırında 160 derecede 1 saat pişirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?


    • Biberlerin hepsini yıkayın ve ikiye bölerek çekirdeklerini temizleyin.
    • Tüm biberleri küp küp doğrayın.
    • Reçeli yapacağınız tencereye şekeri ilave edin, tencerenin kapağını kapatın ve 2-3 saat şekerle sulandırın.
    • Kısık ateşte ölçülü suyu ekleyerek kaynatın.
    • Kaynayan reçele limon suyunu sıkın ve en son limon suyunu sıkın ve özleşmesi için 4-5 dakika daha kaynatın.
    • Kavanoza alın ve hafif ılındıktan sonra kapağını kapatın. Ters çevirin ve oda sıcaklığında soğutun. İşte bu kadar, afiyetler olsun.
      yemek.com
 
Yukarı Alt