Acılı Domates Ezmesi

Barcman

PR UZMANI
Pro Üye
1 Mayıs 2007
10.581
30
kışa hazırlık için yaptığım soframızdan asla eksik olmayan acılı domates ezmem

olgun kırmızı ve yerli domates
küçük acı biber
sarımsak
sirke
tuz
üstü için biraz zeytinyağ



ölçüyü 3 kilo domates için veriyorum dometeslerin kabuklarını soyup rondodan geçirin 2 baş sarımsağı sorun 400 gram yeşil biberle rondoda
minik minik kıyın bunlarıda domatesin içine koyup yeterli miktarda tuz ekleyin( çok tuzlu olmasın) 1,5 bardak sirkeyide ekleyip cam şişe yada kavanozlara koyun üstünü kaplayacak kadar zeytinyağ ilave edin 10 gün içinde yemeye hazır hale gelir afiyet olsun
 

frezya_34

kimse vazgeçilmez değildr
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
900
0
34
görüntü iştah açıcı yaaaa
çok canım çektiii cokacimcoook
ellerinize sağlıkkkk a.s.
 

loveli

Rabbim koru yavrularımı
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2008
25.404
290
ben yaptım harika oldu ellerine sağlık iyiki paylaşmışsın bunu
 

elanaz1

Rüzgar oğlum hoşgeldin:))
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008
2.439
0
benimde yengem yapıyor bana veriyor geçen gün misafirlerime çıkardım bayıla bayıla yedi herkes ben de tarifini arıyordum bu hafta ben de deneyeyim elinize sağlık teşekkürler
 

Gezgin..

Canıma Can Kattın!!...
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2008
2.553
2
Abla tariflerine bakıyorum da gerçekten ellerine sağlık hepsi çok güzel,hele bu benim için final oldu vereliniortak bunu bizde çok yaparız,ama acısı bol olur,ağzımız yana yana vazgeçmeden yeriz,enfes tadı var..opuyorumnanaktan Teşekkürler paylaşımın için yerimseniben
 

morno

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2010
5
0
merhaba tarifinizi denedim oda sıcaklığında muhafaza etmiştim fakat bugün kontrol ettiğimde kapaklar attı niyetli olduğum için kontrol edemedim bozulmuş olabilirmi? buzdolabınamı koymamız gerekiyor

Teşekkürler