1. Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ücretsiz üye olmak için tıklayın...
  2. Notu Gizle

Afyon usulü taze fasulye ( Resimli )

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve mavrulam tarafından 16 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    16 Aralık 2008
    Konu Sahibi : mavrulam
  1. mavrulam

    mavrulam Guru Üye

    Katılım:
    26 Ocak 2007
    Mesajlar:
    6.811
    Beğenildi:
    884
    Ödül Puanları:
    353
    [​IMG]



    Yarım kg taze fasulye
    3-4 havuç
    2 kuru soğan
    yarım çay bardağı zeytinyağı
    1 kase yoğurt

    Fasulyelerin kılçıklarını ayırıp verev doğrayın. 2 litre kaynamış su ile yaklaşık 5 dakika haşlayın. (kapağı açık olmalı)
    2 soğanı yemeklik ve havuçları ise verev doğrayın. Soğanlarla havucu zeytinyağında kavurun.
    Fasulyelerin suyunu süzüp tencereye ilave edin. Bir miktar daha kavurup yarım çay bardağı su ile fasulyeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.Tuzunu ekleyip soğuyunca servis tabağına alın. Üzerine yoğurt gezdirip pul biberle süsleyin.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 8 Ocak 2009