Aile Birlesimi Ile Ilgili Yasa Kaldirildi mi ?

Ü

ÜMITSIZ_KIZ

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi: ÜMITSIZ_KIZ
  • #1
MRB Arkadaslar (arkadasim adina yaziyorum lütfen yardimci olun)
Ben almanyadanim...Suan issizim...
Türkiyeden biri ile nisanliyim...
Onu buraya getirmek istiyorum aile birlesimi yoluyla, yani evlenecegiz...
Ben alman vatandasiyim...
Dil zorumlulugunun kalkdigini duydum bu konuda bilginiz varmi???
Esimi buraya getirmek icin calisiyor olmak zorundamiyim???
issizlik parasi aldigim zaman getirme sansim yokmu???
Eger calismak zorunluysam ne kadar maasim olmali yeterli olmasi icin???
Ve son olarakda... Ev konusuda önemlimi ne kadar büyük oldugu veya ne kadar kira oldugu???
Bi bilginiz varsa lütfen paylasin arkadaslar!!
SIMDIDEN TESEKKÜRLER...
 

txuxrkis

ömür törpüsü
Kayıtlı Üye
Katılım
29 Temmuz 2008
Mesajlar
302
Emoji Skoru
1
Yaş
40
  • Konu Sahibi: ÜMITSIZ_KIZ
  • #2
aslinda almanya da hemen hemen her yerde bu konulari danisabilecegin bürolar var.onlar tamamen kanuna bagli olarak seni bilgilendirebilirler.böylece yapman gerekenleri eksiksiz ögrenebilirsin.
 

orkide12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
30 Mayıs 2008
Mesajlar
26
Emoji Skoru
0
  • Konu Sahibi: ÜMITSIZ_KIZ
  • #3
MRB Arkadaslar (arkadasim adina yaziyorum lütfen yardimci olun)
Ben almanyadanim...Suan issizim...
Türkiyeden biri ile nisanliyim...
Onu buraya getirmek istiyorum aile birlesimi yoluyla, yani evlenecegiz...
Ben alman vatandasiyim...
Dil zorumlulugunun kalkdigini duydum bu konuda bilginiz varmi???
Esimi buraya getirmek icin calisiyor olmak zorundamiyim???
issizlik parasi aldigim zaman getirme sansim yokmu???
Eger calismak zorunluysam ne kadar maasim olmali yeterli olmasi icin???
Ve son olarakda... Ev konusuda önemlimi ne kadar büyük oldugu veya ne kadar kira oldugu???
Bi bilginiz varsa lütfen paylasin arkadaslar!!
SIMDIDEN TESEKKÜRLER...


dil sorunu kalktimi onu bilemiycem ..
esini buraya getirmek icin evet mecbursun calismaya.haftada 40 saat günde 8 saat.
isisizlik parasiyla kesinlikle getiremessin..
ayda 1200-1400 arasi almak mecburiyetindesin.
ev konusunda yardimci olamiycagim cünkü vilayetten vilayete degisiyor...
 

txuxrkis

ömür törpüsü
Kayıtlı Üye
Katılım
29 Temmuz 2008
Mesajlar
302
Emoji Skoru
1
Yaş
40
  • Konu Sahibi: ÜMITSIZ_KIZ
  • #4
valla ben de yardim aldigim icin abimi buraya 3 ayligina misafir bile getiremiyorum.
 

sifa1071

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
31 Ağustos 2008
Mesajlar
1
Emoji Skoru
0
  • Konu Sahibi: ÜMITSIZ_KIZ
  • #6
MRB Arkadaslar (arkadasim adina yaziyorum lütfen yardimci olun)
Ben almanyadanim...Suan issizim...
Türkiyeden biri ile nisanliyim...
Onu buraya getirmek istiyorum aile birlesimi yoluyla, yani evlenecegiz...
Ben alman vatandasiyim...
Dil zorumlulugunun kalkdigini duydum bu konuda bilginiz varmi???
Esimi buraya getirmek icin calisiyor olmak zorundamiyim???
issizlik parasi aldigim zaman getirme sansim yokmu???
Eger calismak zorunluysam ne kadar maasim olmali yeterli olmasi icin???
Ve son olarakda... Ev konusuda önemlimi ne kadar büyük oldugu veya ne kadar kira oldugu???
Bi bilginiz varsa lütfen paylasin arkadaslar!!
SIMDIDEN TESEKKÜRLER...
merhaba, bu konuda sana belki fazla bilgi veremeyecegim ama nisanlin orda simdiden almanca ögrenmeyer baslasa iyi olur yoksa getirmeyi basarsan bile sorunlarin ardi arkasi kesilmez..Allah yardimciniz olsun..
 

bonibon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
26 Nisan 2007
Mesajlar
429
Emoji Skoru
0
  • Konu Sahibi: ÜMITSIZ_KIZ
  • #7
bildigim kadariyla sadece getirmek icin degil burda kalmasini saglamak icin de calisiyor olmaniz gerek... ilk oturma izni genelde 3 yillik veriliyor ve bu üc yilin sonunda uzatma islemleri icin de calisiyor olmaniz gerekiyor...

ev konusu cok sorun degil... belli bir miktar var ama kisi basi 15-20 m2 gibi bir sey... cok degil yani... 2 kisi olucaksaniz 40 m2 yeter yani yanlis hatirlamiyorsam... kira miktari da tabiki önemli... sonucta geliriniz belli ne kadarini kira veriyorsunuz size ne kadar kaliyor... cünkü bu kalan miktar azsa gelecek olan es potansiyel kacak isci....
 

Zilanur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
5 Şubat 2008
Mesajlar
1.020
Emoji Skoru
1
  • Konu Sahibi: ÜMITSIZ_KIZ
  • #8
MRB Arkadaslar (arkadasim adina yaziyorum lütfen yardimci olun)
Ben almanyadanim...Suan issizim...
Türkiyeden biri ile nisanliyim...
Onu buraya getirmek istiyorum aile birlesimi yoluyla, yani evlenecegiz...
Ben alman vatandasiyim...
Dil zorumlulugunun kalkdigini duydum bu konuda bilginiz varmi???
Esimi buraya getirmek icin calisiyor olmak zorundamiyim???
issizlik parasi aldigim zaman getirme sansim yokmu???
Eger calismak zorunluysam ne kadar maasim olmali yeterli olmasi icin???
Ve son olarakda... Ev konusuda önemlimi ne kadar büyük oldugu veya ne kadar kira oldugu???
Bi bilginiz varsa lütfen paylasin arkadaslar!!
SIMDIDEN TESEKKÜRLER...
arkadasim benim bilgilerimi sana anlatayim,
simdi alman vatandasisin bildigime göre bir yerde calisman lazim maasinda 700 Euro olmais lazim en az, bir de ev konusu su, iki odali mutlaka olmasi lazim yani ikinizin rahat edebilecegi ortam,
bir de alman vatandasi ol türk vatanadsi ol herkese artik zorluk cikartiyorlar ege emin olmak istiyorsan kaldigin semtin yabancilar dairesine git ve bilgi almak istedigini söyle ben öyle yaptim adam anlatti yarim saat cok da faydali oldu,
sana mutluluklar dilerim
 

aime21

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
4 Mayıs 2007
Mesajlar
3.353
Emoji Skoru
0
  • Konu Sahibi: ÜMITSIZ_KIZ
  • #9
calismak zorunda degilsin!!!!!
yardim aliyorsanda getire bilirsin...
bak burda hersey yaziyor bir oku derim


Almanyada-Aile-birlesim

Aile birleşimi nedir?

Aile birleşimi eşlerin ve/veya çocukların velileri ile birlikte yaşamak için bir araya gelmeleridir. Aile birleşimi anayasanın koruma altına önemli haklardan ve kurumlardan sayılan aile kurumunun yabancılar yasasında somut kurallarla ayarlanmaktadır. Bu ayarlamalar bir yabancının veya bir alman vatandaşının yabancı uyruklu eşini ve/veya çocuklarını hangi şartlarda Almanyaya yanına getirtebileceğini veya Almanyada bulunuyorsa, eşine bağımlı olarak oturma müsadesi alabileceğini, ayrıca eşlerin ne zaman eşlerinden bağımsız oturma müsadesine kavuşabileceklerini ayarlamaktadır.

Hangi şartlarlarda ailşe birleşimi hakkından yararlanmak mümkündür?
Şartlar Almanyada bulunan eşin veya velinin yasal konumuna göre farklıdır.

Alman vatandaşı olan kimse bir yabancı uyrukluyla hangi şartlarda aile birleşimi hakkına sahiptir?

Alman vatandaşı olan taraf Almanyada ikamet etmeli ve yabancı uyruklu olanın eşi, velisi veya çocuğu olmalı.

Yani bir Alman vatandaşı çocuk yabancı uyruklu anne ve/veya babası ile aile birleşimi ve bununla birlikte bunlara oturma müsadesi sağlama hakkına sahipmi?

Evet!

Alman vatandaşının yeterince geliri olmak zorundamı?

Hayır! Alman vatandaşı olan taraf sosyal yardım alsa dahil eşi veya çocuğu ile yaşadığı yerde aile birleşimi hakkına sahiptir.

Alman vatandaşının yeterince büyüklükte evi olmak zorundamı?

Hayır! Ancak aile birleşimini gerçekleştirebilecek bir yeri sunabilmek zorundadır. Bu geçicide olsa bir otel’de olabilir. Ancak evsiz, sokakta yaşayan ve sokakta yaşamakta ısrar eden bir Alman vatandaşı eşi veya çocuğuna aile birleşme hakkını sağlayamayacaktır.

Bir Alman vatandaşı ile evli olan bir yabancı uyruklu ilk baş vuruda kaç yıllık oturma müsadesi alır?

Yabancılar dairesinin aile birleşiminin gerçekleşmesi konusunda kuşkusu olmadığı takdirde üç yıllık oturma müsadesi verilmelidir.
Aile birleşiminin gerçekleşmesi konusunda kuşkular varsa bir veya iki yıllık oturma müsadesi verilir.

Oturma müsadesi uzatıldığı zaman hangi süreyle uzatılır?

Yine iç yıl. Burdada önceki soruya verilen yanıt geçerlidir.

Sosyal yardım alan veya almak zorunda olan kimseye oturma müsadesi verilmek zorunluluğu varmıdır?

Hayır! Bu durum sürülme gerekçesi oluşturup, oturma müsadesinin verilmesini yasa yabancılar dairesinin takdirine bırakır. Pratikte yabancılar daireleri bu durumda bir yıllık oturma müsadesi verir.

Hangi şartlarda bir Alman vatandaşının yabancı eş, çocuk veya velisine aile birleşimi hakkı tanınmayıp oturma müsadesi verilmez?

Oturma müsadesini red etme gerekçeleri şunlardır:
- Yabancı uyruklu vize gerekliliğine rağmen vizesiz Almanyaya giriş yapmak
- Yabacılar dairesinin onayı olmadan verilmiş bir vize ile giriş yapmak
- Pasaport sahibi olmamak
- Kimliğin ve uyruğun belli olmaması
- Almanydan sürülmüş veya terk et kararı çıkmış olunup, bundan dolayı hakkında otomatikman Almanyaya girme yasağı yürürlüğe girmiş ve bu yasağın belli bir süre ile sınırlandırılmasına baş vurmamış veya bu süre daha henüz dolmamış olan kimselerde

Sürülme gerekçesi yaratmış bir kimseye aile birleşiminden dolayı oturma müsadesi verilmek zorundamıdır?

Hayır. Bu konularda yasa oturma müsadesinin verilmesini yabancılar dairesinin takdirine bırakmaktadır.

Sürülme gerekçesi nedir?

Sürülme gerekçesinin ne olduğuna yönelik bir açıklama yoktur. Yasa sadece sürülme gerekçesi olan konuları örneklerle saymıştır. Bunlar yabancılar yasasının 46’ıncı maddesinde şöyle sıralanmaktadır:

- Almanyanın özgürlükçü temel yapısını ve güvenliğini tehlikeye sokmak veya siyasi amaçlara ulaşmak için şiddet kullanan, kullanılmasına çağrıda bulunan veya kullanılmasıyla tehdit etmek,
- Ağır bir şekilde veya sürekli olarak yasalara, mahkeme veya idari kararlarına uymamak
- Almanya dışında Almanyada kasıtlı suç olarak değerlendirilen bir suç işlemiş olmak
- Fuhuş ve benzer yasak işler çevirmek
- Eroin, Kokain veya benzer tehlikeli uyuşturucu kullanıp, bağımlılılığa karşı bir terapi yapmayı kabul etmemek veya bundan kaçmak,
- Tutum ve davranışları ile kamu sağlığını tehlikeye sokan veya uzun vadeli sokakta yaşamak
- Kendisi veya ailesi için sosyal yardım almak veya nafaka yükümlülüğnü yerine getirmeyip nafaka hakkına sahip olanı sosyal yardım almak zorunda bırakmak

Alman vatandaşı ile evli olan kimse süresiz oturma müsadesi hakkını hangi şartlarda kazanır?

Üç yıl Alman vatandaşı eşi ile yaşamış ve yaşamaya devam eden, basit bir şekilde sözlü olarak kendisini almanca dilinde ifade edebiliyorsa ve bir sürülme gerekçesi yaratmamış olduğu zaman süresiz oturma müsadesi hakkını kazanmış olur.
http://www.hukuk24.de/aile_birlesimi.html
 
Son düzenleme:
Yukarı Alt