Alüminyum folyoyu fırına koymayın!

BenCano

~HürGeneral~
Kayıtlı Üye
Katılım
17 Aralık 2006
Mesajlar
2.257
Emoji Skoru
10
Alüminyum folyoyu fırına koymayın

Alüminyum folyoyu tamamen koruma amaçlı olarak kullanmak yani yiyeceği folyoya sarıp buzdolabına koymak sağlıklıdır. Ancak saklanacak gıdanın ıslak, çok tuzlu ya da limonlu olmaması gerekiyor. Alüminyum folyoya ısıtma işlemi uygulamak, balık v.s yiyeceği alüminyum folyoya sarıp fırında pişirmek sakıncalıdır. Çünkü yüksek ısı ve yiyeceklerin pişirilmesi esnasında çıkan kimyasal içerikli buhar, alüminyum folyo ile reaksiyona girebilir. Alüminyum metal çözünerek gıdaya karışır. Bu da vucütta metal birikimine sebebiyet verir. Kanser, akciğer ve karaciğer hastalıklarına yol açabilir. Alüminyum folyo yerine mumlu kağıt tercih edilmeli.
 

Alsebe

Rutbesiz :-)
Pro Üye
Katılım
12 Temmuz 2006
Mesajlar
1.322
Emoji Skoru
3
Mumlu kagit dedigin nedir arkadasim???Yagli kagit dedigimizmi??
 

_DURU_24

BÜYÜK VE KÜÇÜK AŞKNA AŞIK
Kayıtlı Üye
Katılım
11 Kasım 2006
Mesajlar
1.662
Emoji Skoru
17
Yaş
36
Alüminyum Folyolu Yiyeceği Mikro Dalgaya Sakin Koymayin .mikro Dalgayi Calistirdiğiniz An Mikro Dalganin Içi Yaniyor Simsiyah Oluyor Ve Birdaha Cikmiyor Sakin Ola Alüminyum Folyolu Birşey Koymayiniz Benden Söylemesi
 
V

viyolet

Ziyaretçi
Aliminyum folyoyu fırında hiç kullanmadım,fakat patlıcanları içine sarıp közlemekte aynı kötü sonucu verirmi aceba?.kabuklarıyla koyup sonra kabuğunu soyuyorum. :sm_confused:
 

hulyaeksi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
27 Nisan 2007
Mesajlar
58
Emoji Skoru
0
Yaş
36
Kizlar Mikro Dalga Firinda Hiç Kek Falan Yaptinizmi Bişiler Pişirdinizmi Balik Tavuk Gibi
 

filizcan

Guru
Kayıtlı Üye
Katılım
24 Eylül 2006
Mesajlar
154
Emoji Skoru
0
mikro dalgada tavsiyem fırın torbaları var kek haric herseyi pisirebilirsiniz mesela patatesi kızartmıyorum artık dogranmıs patatese azıcık yag ve baharat ekliyorum fırın posetinde 10 dk da pisiyor aynı sekilde tavukta yapabilirsiniz kek pisiren varsa yazarsa sevinirim
 

sarxix papatya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
21 Nisan 2007
Mesajlar
1.554
Emoji Skoru
4
Yaş
45
bende susuz kısık ateste patateslerı kızarana kadar pısırıyorum.harıka oluyor.balıkları folyoyla fırına atıyorum dehset oluyor.
 

yesilirmak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
10 Nisan 2007
Mesajlar
92
Emoji Skoru
0
Yaş
47
cano bunu yillar once duymustum elimden geldigincede firinda kullanmamaya ozen gosterdim ama yinede saol paylasimin icin
 

hulyaeksi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
27 Nisan 2007
Mesajlar
58
Emoji Skoru
0
Yaş
36
mikro dalgada tavsiyem fırın torbaları var kek haric herseyi pisirebilirsiniz mesela patatesi kızartmıyorum artık dogranmıs patatese azıcık yag ve baharat ekliyorum fırın posetinde 10 dk da pisiyor aynı sekilde tavukta yapabilirsiniz kek pisiren varsa yazarsa sevinirim
mrb filiz benim evımde normal fırın yokda o yuzden soruodum mıkro dalgada kek falan yapılıomu dıye bazıalrında yapılıyor ama onlar en ıyılerı hemde yabancı markalar bazı fırmalar satıyor ben benım mıkro dalgada kek yaptım denedım dun acayıp kabardı hatta kalıptan bıle taştı dıyebılırım pişmekte piştı ama eşime yalvardım ye dıye yemedı 2 dakka geçtı kek yemın ederım bırının kafasına atsam kırılır adamın kafası o kadar sert oldu taş gıbı oldu ama çok guzel kabarıyor eşime dıyom ya ne olur ye dıyo sen gıt kendıne başka kobay bul benden uzak dur dıye çok guldum dedım kızdırdın benı bunu kafana atımda gör sen sonra dedı sakın ha dağılır dedım elle şaşırdı valla geçekten kaya gıbı oldu dene ıstersen
 

filizcan

Guru
Kayıtlı Üye
Katılım
24 Eylül 2006
Mesajlar
154
Emoji Skoru
0
cok dogru hülya bende kek yapmadım ama hamur islerini ısıtınca aynen oluyor tas gibi bir yemek programında gördüm 7 dak da kek pisirdiler ama sonrası ne oldu bilmiyorum kaya gibi kek iyi fikir adamların kafasına atmak icin
 
Yukarı Alt