Amber Reçeli

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
32.290
23.111
Amber reçeli narenciye çeşitleri ile yapılan tam bir kış reçelidir. Meyvelerin kabuklarının da kullanıldığı çok özel ve farklı bir reçeldir. Kabukların hafif acımsı tadı ve meyvelerin karışık muhteşem aroması çok özel bir lezzet oluşturur. İstenirse içine elma veya havuç da konulabilir.




Zorluk: Normal
Malzemeler:
1 adet greyfurt

1 adet portakal

1 adet mandalina

1 adet limon

1 adet elma veya havuç (isteğe bağlı)

6 su bardağı su

300 gram toz şeker (1,5 su bardağı)

Yapılışı:
  1. Bütün meyveler çok iyi yıkanır,
  2. Greyfurtun kabukları soyulur, portakal, mandalina ve limon kabuklarıyla birlikte küp şeklinde doğranır,
  3. Çekirdekleri çıkarılır ve reçel tenceresine konur,
  4. Üzerine 6 bardak su eklenir ve 1 gün tencerede bekletilir,
  5. 2. gün tenceredeki su yarıya inene kadar kaynatılır,
  6. 3.gün tencereye 300 gram toz şeker eklenir,
  7. Elma kullanacaksanız kabukları soyulur ve çekirdekleri çıkarılıp doğranır,
  8. Kararmaması için limonlu suda bekletilip tencereye eklenir,
  9. Orta ateşte kıvamını alana* kadar pişirilir,
  10. Sıcakken kavanoza konur ve kapağı kapanır ters çevrilip 1 gece bekletilir.
Püf Noktası:
*Reçelin kıvamını anlamak için önceden soğutulmuş bir porselen tabağa damlatıp biraz bekledikten sonra eğerek akışkanlığına bakın. Şayet su gibi akıyorsa pişirmeye devam edin, kıvamlıysa reçeliniz olmuştur.
yemekmutfak.com
 
Yukarı Alt