• Önemli uyarı ; outlook.*, hotmail.* gibi adrese sahip iseniz maalesef onay maili sizlere gelmediği için üyelik bu adresler ile üye olamaz, şifrenizi isteyemezsiniz.

    Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

    Ücretsiz üye olmak için tıklayın...

Ampul ısısında yumurta

Lereenim

Onur Üyesi
Pro Üye
17 Ağustos 2006
4.517
951
Susuz haşlanmış yumurta pişirdi!..

İngiliz bir "mucit", suyu devreden çıkararak, ampul ısısında "haşlanmış yumurta" pişirmeyi "başardı"

11 Ekim 2006 Çarşamba

Simon Rhymes adlı tasarım öğrencisi, 4 adet 500 watt’lık ampul ısısıyla 6 dakikada ideal katılıkta yumurta pişirebildiğini söyledi.
Rymes, BBC’ye açıklamasında, icadının patentini aldığını, cihazın piyasaya yönelik üretimi için görüşmeler yaptığını kaydetti.
 

canavar

Yılmak yok. Yola devam...
Pro Üye
12 Temmuz 2006
3.290
180
iide biz yumurtayı susuz fırına veriyoruz acayip güzel oluyor hele odun ateşi olan fırında daha çabuk güzel oluyor bu kadar uğraşmayada değmez yani h sulu ha susuz ne fark eder ki?
 

canavar

Yılmak yok. Yola devam...
Pro Üye
12 Temmuz 2006
3.290
180
eğer kek falan koyduysam fırına o zaman koyuyorum yoksa sırf yumurta için çalıştırmıyorum. mesela kahvaltıda kızarmış ekmekleri ben fırında yapıyorum o zaman ekmekler kızarıp kaşarar eriyince yumurtalarda hazır oluyor.
 
N

nickyokidareet

Ziyaretçi
oooo1978 ben bu yöntemi bilmiyordum.. sağolasın.. zannımca yumurtaları dolapdan alıp direkt fırına vermek olumsuz sonuçlara sebep olur değilmi?hem bu şekilde suda haşlama da olduğu gibi çatlama-patlama riski de ortadan kalmış olur..
 

canavar

Yılmak yok. Yola devam...
Pro Üye
12 Temmuz 2006
3.290
180
oooo1978 ben bu yöntemi bilmiyordum.. sağolasın.. zannımca yumurtaları dolapdan alıp direkt fırına vermek olumsuz sonuçlara sebep olur değilmi?hem bu şekilde suda haşlama da olduğu gibi çatlama-patlama riski de ortadan kalmış olur..
kesinlikle haklısın. oda ısısına gelmiş olması lazım.:1yes2:
 

bera-berrak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2006
467
3
eğer kek falan koyduysam fırına o zaman koyuyorum yoksa sırf yumurta için çalıştırmıyorum. mesela kahvaltıda kızarmış ekmekleri ben fırında yapıyorum o zaman ekmekler kızarıp kaşarar eriyince yumurtalarda hazır oluyor.
ben de hiç duymamıştım:1shok: deneyeyim...ama yeterince piştiğini nasıl anlayacağız?iyi pişmeyince rafadan gibi mi oluyor?:uhm:
 

bamtelli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
72
0
kızlarrr ben denedim katı kıvama 18 dk geliyor..tek farkı susuz oluşu.. tekrardan sağol 78:))
 
Yukarı Alt