1. Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ücretsiz üye olmak için tıklayın...
  2. Çorbalar Oylama Başladı !
    Notu Gizle
  3. Merhabalar Ziyaretçi, Pınar ürün inceleme ankete katılım için tıklayınız.
    Notu Gizle

Baharatlı Soğan Mücveri (Kreminidokeftedes pikantiki)/yunanistan

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 20 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    20 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    28.522
    Beğenildi:
    15.225
    Ödül Puanları:
    488
    Öncelikle soğanları ayıklayalım. Yarısını çok ince, yemeklik dilimleyelim. Geri kalan soğanları ise rendeleyelim.

    Sonra derin bir tasın içinde soğanlarla kek unu karıştırıp, nane, tuz ve karabiberi ekleyelim. Şimdi de üzerine azar azar ılık su ekleyerek bir taraftan da çatalla karıştıralım. Boza kıvamında akıcı, tıpkı bizim mücver gibi bir hamur hazırlayacağız.

    Öte yandan bir tavaya 1 çay bardağı ayçiçek yağını koyalım. Yağ kızınca, bir yemek kaşığına doldurduğumuz akıcı kıvamdaki karışımı tavaya boşaltalım. Bu şekilde tüm tavayı hamur parçalarıyla doldurup kızartmaya başlayalım. Kızaran mücverleri üzerine kağıt peçete serilmiş servis tabağına alalım. Yağını emdirip, mücverleri servise sunalım
    kaynak:yemektarif.com