Bebek Keki (+8)

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
32.286
23.099
bebek-keki-8-500x333.jpg

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) su bardağı kuru meyve (Sizin tercihinize kalmış. Ben daha önce kuru kayısı ve kuru üzüm püresi yapıp küçük kavanozlarda vakumlamıştım onu kullandım )
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı tam buğday unu

Bebek Keki (+8) Tarifi Yapılışı
  1. Bütün malzemeleri karıştıralım
  2. Kalıbımızı veya borcamımızı tereyağı veya zeytinyağı ile yağlayalım
  3. Kalıp kullanacaksanız kolay çıkması için tereyağıyla yağlamanızı tavsiye ederim
  4. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim kürdan testi yaptıktan sonra çıkaralım
  5. Pişme süresi değişkenlik gösterebilir gözünüz üstünde olsun
nefisyemektarifleri.com
 
Yukarı Alt