Besinlerin Saklama Süresi

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
Katılım
12 Temmuz 2006
Mesajlar
31.756
Emoji Skoru
21.541
Yaş
55
Taze Besinlerin Buzdolabında Saklanması
Meyveler:
1. Portakal, limon, elma, armut 1-2 hafta
2. Üzüm, şeftali, kayısı 4-5 gün
3. Kiraz 1-2 gün

Sebzeler:
1. Ispanak, marul, domates 2-3 gün
2. Lahana, havuç, kereviz 6-7 gün
3. Taze fasulye, bakla ve bezelye 3-4 gün

Etler:
1. Kıyma ve küçük parça et 1 gün (Eğer et taze ise)
2. Büyük parça et, salam, yürek 2-4 gün (Eğer et taze ise)
3. Kasaptan alınan et bir günden fazla bekletilmez

Süt ve ürünleri:
1. Süt, taze lor veya çökelek 1-2 gün
2. Peynir, yoğurt, kaymak 5-7 gün

Diğerleri:

Yumurta 1-2 hafta
Pişmiş et yemekleri 1-2 gün
Kremalı pastalar 1-2 gün
Zeytinyağlı yemekler 2-3 gün
Taze sebzeler bekletilmez

Tereyağı ve benzeri kahvaltılık margarinlerde nem miktarı fazla olduğundan kolay bozulurlar, bu bakımdan buzdolabında saklanması gereklidir.
Patates, karanlık, serin, kuru ve hava akımı olmayan yerlerde saklanır. Işık, patatesin renginin yeşile dönmesine neden olabilir. Soğan için en iyi saklama ortamı kuru, hava akımı olan serin yerdir.
Kuru besinler serin, karanlık, kuru ve havalandırılabilen yerlerde saklanır. Kuru besinlerin saklandığı yerin nemli olması küflerin çoğalmasına neden olur. Besinler mümkünse raflarda, yerden yukarıda, ağzı kapalı kaplarda birbirlerine benzeyenler bir araya konmak suretiyle saklanmalıdır.
 
E

EU1

Ziyaretçi
Tekrar tekrar teşekkürler Elifcim, elimin altında bu bilgilerin olması unutmamamı sağlayacak.
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Katılım
16 Ağustos 2010
Mesajlar
165.843
Emoji Skoru
246.963
Çok güzel bir konu paylaşım için teşekkürler:KK16:
 

de_niz

Yol arkadaşım
Kayıtlı Üye
Katılım
28 Ocak 2013
Mesajlar
5.482
Emoji Skoru
90
Çok güzel bi paylaşım olmuşş
 

donedo

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
25 Ekim 2013
Mesajlar
204
Emoji Skoru
0
Yaş
29
Taze Besinlerin Buzdolabında Saklanması
Meyveler:
1. Portakal, limon, elma, armut 1-2 hafta
2. Üzüm, şeftali, kayısı 4-5 gün
3. Kiraz 1-2 gün

Sebzeler:
1. Ispanak, marul, domates 2-3 gün
2. Lahana, havuç, kereviz 6-7 gün
3. Taze fasulye, bakla ve bezelye 3-4 gün

Etler:
1. Kıyma ve küçük parça et 1 gün (Eğer et taze ise)
2. Büyük parça et, salam, yürek 2-4 gün (Eğer et taze ise)
3. Kasaptan alınan et bir günden fazla bekletilmez

Süt ve ürünleri:
1. Süt, taze lor veya çökelek 1-2 gün
2. Peynir, yoğurt, kaymak 5-7 gün

Diğerleri:

Yumurta 1-2 hafta
Pişmiş et yemekleri 1-2 gün
Kremalı pastalar 1-2 gün
Zeytinyağlı yemekler 2-3 gün
Taze sebzeler bekletilmez

Tereyağı ve benzeri kahvaltılık margarinlerde nem miktarı fazla olduğundan kolay bozulurlar, bu bakımdan buzdolabında saklanması gereklidir.
Patates, karanlık, serin, kuru ve hava akımı olmayan yerlerde saklanır. Işık, patatesin renginin yeşile dönmesine neden olabilir. Soğan için en iyi saklama ortamı kuru, hava akımı olan serin yerdir.
Kuru besinler serin, karanlık, kuru ve havalandırılabilen yerlerde saklanır. Kuru besinlerin saklandığı yerin nemli olması küflerin çoğalmasına neden olur. Besinler mümkünse raflarda, yerden yukarıda, ağzı kapalı kaplarda birbirlerine benzeyenler bir araya konmak suretiyle saklanmalıdır.
merhaba elif, paylaşımın için teşekkürler.. benim bi sorum olcak.. buzdolabımızın dondurucu bölümüne koyduğumuz et kıyma tavuk ürünlerinin bekleme süresi varmıdır? :KK16:
 
Yukarı Alt