Popüler Konu Biftek Sarma Sponsor : Tariş Zeytinyağı

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
171.909
269.720
Malzemeler:

-5 parça biftek-3 yemek kaşık sıvı yağ
-
1 tane kıyılmış kuru soğan-2tane ince doğranmış kırmızı biber (ben buzluktan çıkardım)
-2

adet kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domates(ben buzluktan çıkardım)
-6-7
tane küçük küçük doğranmış mantar-1çay bardağı su
-tuz, karabiber, kekik
-5 ince dilimlenmiş kaşar
-1 diş sarmısak

$1.jpg $2.jpg
PÜF:Etler bir gece önceden 1çaybardağı süt,1/2 çay bardağı zeytinyağı,kekik,1diş sarmısak konarak bekletilir...
Yapılışı:
-Biftekleri döverek inceltin.(Ben kasap ta dövdürdüm)
-Zeytinyağı nı
bir tavaya alarak önce soğanı, sırasıyla biber, mantar kavurun.
-Domatesi de ekleyip iç harcını pişirin.-Baharatlarını atıp ocağı kapatın.-Bifteklerin uç tarafına malzemeden koyup sarın ve kürdan batırarak açılmamasını sağlayın. -Kalan malzemeyi yanlarına koyarak süsleyin.1çay bardağı su ekleyin..
-
180 C lik fırında biftek pişene kadar tutun.-Pişmesine yakın tepsiyi fırından çıkarın. Kürdanları alıp üzerlerine birer dilim kaşar peyniri koyup tekrar fırına verin.-Üzeri kızarana kadar pişirin.

$3.jpg $4.jpg $5.jpg $6.jpg $7.jpg $8.jpg $9.jpg $10.jpg $11.jpg $12.jpg $13.jpg $14.jpg


BADEMLİ PİLAV

Malzemeler:



1.5 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı kuş üzümü
20-30 tane badem
2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı kaynar su
Tuz (isteğe göre 1,5 adet et bulyon)


1-2 kaşık zeytinyağı

Eki Görüntüle 649802 Eki Görüntüle 649803
 
 
Yapılışı:


Pirinç 3-4 su yıkanarak nişastası akıtılır Tencereye sıvıyağ konulur ve içine bademler eklenerek kavrulur, badem hafif pembeleşince içine tereyağı eklenir sonra pirinçler eklenir ve pirinçler tane tane olup saydamlaşana kadar kavrulmaya devam edilir.
Son olarak üzümler pirince eklenir 1-2 kez karıştırılır, kaynar su katılarak pirinçlerin üzeri göz göz olana kadar yüksek, göz göz olduktan sonra ise kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. 10 dk. kadar dinlendirilerek servis yapın. $32.jpg $33.jpg $34.jpg


GÜL PATATES
2patates
20 kürdan
kızartmak için zeytinyağı

$21.jpg $22.jpg $23.jpg $24.jpg $25.jpg
PÜF:patatesler nekadar ince olursa okadar iyi şekil alıyor
Şimdi sıra sunuma geldi umarım beğenirsiniz:KK42:

$40.jpg
$40a.jpg
$40b.jpg
$41.jpg
$42.jpg
$43.jpg
$44.jpg
$46.jpg
$48.jpg
$49.jpg
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
171.909
269.720

isabel

La Vie En Rose
Yönetici
Super Moderator
Doğa Severler Kulübü
5 Mart 2012
16.493
12.140
Hemsom:KK16::KK16:

tek kelime ile bayildim,supeer olmus..ellerine emegine saglik..

hele o patatesten gul olayi harika olmus..tebrikler:KK9:

bol sansin olsun canim:KK54:
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
171.909
269.720

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
171.909
269.720
Hemsom:KK16::KK16:

tek kelime ile bayildim,supeer olmus..ellerine emegine saglik..

hele o patatesten gul olayi harika olmus..tebrikler:KK9:

bol sansin olsun canim:KK54:
Teşekkürler hemşom:KK16:
 

nAyino

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2013
1.085
15
Çok fenaa.. :))
Harika görünüyor ya, tabak komplece, ellerinize sağlık. :)
Başarılar dilerim..:KK16:
 

06bebe06

Allahın dedıgı olur!!!!!!
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
1.744
21
ellerıne saglık cok guzel görunuyor sunumu benım ıcın cok onemlıdır sunumun cok guzel gulpatatesıne bayıldım vala :)
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
171.909
269.720
Yukarı Alt