Popüler Konu Bir meantrees spesiyali :) Canım sevgilim sponsorluğunda :))

meantrees

Sana iltimas bitmez bende...
ÜZGÜN
Pro Üye
8 Nisan 2013
2.879
2.608
Merhaba bir yemek yarışmasında daha bir aradayız. Bundan sonra sürekli ismimi göreceksiniz ve yeter artık ne çok yemek yapmaya meraklıymış diyebilirsiniz :KK48: Ben bu yarışmaları çok sevdim gerçekten eğleniyorum bundan sonra da eğlenmeye de devam edeceğim . Yaptığım yemeği umarım beğenirsiniz gerçekten çok uğraştım ve daha yiyemeden buraya sizlere sunmaya geldim :kk77: Gelelim tarifime...

Malzemeler :

2 tane patlıcan
250 gram kadar dana eti
2 adet patates
7 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber

Sosu için:
2 domates
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıcak su

Pilav için:
1 su bardağından biraz az badem
1 çay bardağı arpa şehriye
1 kase pirinç
1 yemek kaşığı tuz

İlk önce patlıcanları 4'e bölüyoruz , 200 derecede 30 dakika fırında közlüyoruz. [photo="medium"]1218297[/photo] [photo="medium"]1218263[/photo]
Eti jülyen şeklinde doğruyoruz. Üzerini geçecek kadar suda haşlıyoruz.
[photo="medium"]1218265[/photo] [photo="medium"]1218268[/photo]
[photo="medium"]1218278[/photo]
Patates ve biberleri de jülyen şeklinde doğruyoruz. Önce patatesleri sonra biberleri tavada soteliyoruz.
[photo="medium"]1218271[/photo] [photo="medium"]1218267[/photo]
[photo="medium"]1218272[/photo]
Daha sonra pişen patatesleri ve biberleri bir tabağa alıp etleri tavaya koyuyoruz. İçerisine 2 kaşık sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ekliyoruz.
[photo="medium"]1218282[/photo] [photo="medium"]1218283[/photo]

Kahve molası şimdi :KK50:
[photo="medium"]1218294[/photo]

Ben kahvemi içerken etler iyice kızarmış oluyor üzerine daha önce sotelediğimiz biber ve patatesi ekliyoruz.
[photo="medium"]1218285[/photo] [photo="medium"]1218286[/photo]
Diğer bir yandan domates sosunu hazırlıyoruz.Doğradığımız domatesleri ve sarımsakları tavaya ekliyoruz. Pişirmeye bırakıyoruz, domatesler eriyince içine 1 çay bardağı sıcak su ekleyip suyun çekmesini bekliyoruz.
[photo="medium"]1218289[/photo] [photo="medium"]1218288[/photo]
Ve servise hazır :kk77:
Sıra geldi bademli pilava

2 yemek kaşığı tereyağını tencereye koyup eritiyoruz arpa şehriyeyi yağda kavuruyoruz.
Yıkadığımız pirinci kavrulan şehriyeye ekliyoruz. Tuzunu da ekleyip suyu ekliyoruz.
[photo="medium"]1218275[/photo] [photo="medium"]1218277[/photo]
[photo="medium"]1218279[/photo] [photo="medium"]1218280[/photo]
[photo="medium"]1218281[/photo] [photo="medium"]1218290[/photo]

Bademleri sıcak suya koyuyoruz, kabuklar yumuşayınca kabuklarını soyup, bademleri yağda kavuruyoruz.
[photo="medium"]1218295[/photo] [photo="medium"]1218287[/photo]

Her şey hazır olduğuna göre sıra geldi yemeğimizin servisine
[photo="medium"]1218291[/photo] [photo="medium"]1218292[/photo]

[photo="medium"]1218293[/photo] [photo="medium"]1218296[/photo]
Afiyet Olsun :KK36::KK36:
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
169.485
260.449
Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor:kk77:Yarışmada başarılar dilerim:KK9::KK9::KK9:
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
169.485
260.449
Teşekkür ederim canım :KK60: gönlümden geçen başka bir yemekti ama onu da yarışma dışında bir gün yapar öyle eklerim artık :KK66:
Tamam canım inşaallah:KK60:Bu tarifinde çok güzel:KK9:
 

only_time

ver bana düşlerimi..
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2013
1.445
800
ellerinize sağlık, başarılar dilerim
öylece kavrulmuş etler ya da sos bile süper görünüyor,
şöyle ekmeği bi batırıp kaçasım geldi:kk77:
 

Yukarı Alt