Çarşaf Böreği (Resimli)

Azeri kizi

Türkiye'mmm
Kayıtlı Üye
Katılım
21 Haziran 2007
Mesajlar
5.723
Emoji Skoru
9
Yaş
41
Bu börek öyle oklavayla falan acilmiyor.
Cok degisik bir acilma yöntemi var.
O kadar lezzetli ki,ben bunu lokantamizda hergün yapip satiyorum.
Misss gibi,kacirmayin bunu.
Istediginiz icle yapabilirsiniz.
1) Kiymali icle
2)Ispanak ve böreklik peynirle
3)Böreklik peynirle
4)Ispanak ve soganli icle
5)Patatesli icle
Ama ben burada sadece bir örnek veriyorum.

Bütün malzemeleri karistir ve hamur yap.
Mayalandir.
Ispanagi yika,dogra.
Bir tavada sivi yagda cok ölmeyecek sekilde kavur,tuzla.
Peyniri rendele.

1 kg. un
1 su bardagi süt
1 su bardagi su
1 yas maya
2 yemek kasigi margarin veya yarim su bardagi siviyag
1 tatli kasigi tuz
2 yemek kasigi seker

Icine:Ispanak,böreklik peynir
Üzerleri icin sivi yag

Mayalan hamurdan
mandalina büyüklügünde bezeler hazirla.
Bezeleri pasta tabagi kadar ac ve üzerlerine
bolca sivi yag sürerek yagla.
15 dakika kadar beklet ve herbirinin kenarlarindan
elle cekistirerek yufka kadar ac.
Icine ispanagi ve beyaz peyniri serpistir.
Sararak rulo yap ve gül seklinde dola.
Yada bir büyük tepsinin ortasindan baslayarak
tepsi dolana kadar dola.
Üzerine yumurta sarisi ve sivi yag karisimi sür.
180-200 derecede pisir.

 
Son düzenleme:

Azeri kizi

Türkiye'mmm
Kayıtlı Üye
Katılım
21 Haziran 2007
Mesajlar
5.723
Emoji Skoru
9
Yaş
41
Tesekkürler arkadaslar
Bende bikmadan bu böregi yiyebilirim.
Her cesit icle yapiyorum ben.
Aslinda eskiden bir legene sivi yag dolduruyordum
ve tabak kadar actigim hamurlari legende
üstüste koyuyordum.Sonra en alttakinden
baslayarak cekistiriyordum.Böylelikle daha kitir oluyorlar.
Ama cok yagli olmasin diye artik böyle yapiyorum.
Ama isterseniz burada söyledigim yöntemide
yapabilirsiniz.
 

hxuxzxuxn_yxixlxix

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
29 Ağustos 2007
Mesajlar
7.681
Emoji Skoru
8
ellerıne saglık yavrucum cokacimcoook
bekarken annem bunu hep yapardı ama gercekten beyaz temiz bir çarşafla yapardı
tadına doyamazdık keske yıne bakar olsamda annecımın ellerınden yıne yesem
 

biranne54

Guru
Kayıtlı Üye
Katılım
8 Şubat 2007
Mesajlar
694
Emoji Skoru
12
Yaş
64
azeri kızı teşekkürler.resimli tarif oluşu da çok güzel.
lokantanızda başka ne tür börekler yapıyorsun,mesela kürt böreği yapıyormusun.biz çok seviyoruz.dışardan alıyoruz genel de.yapabilmeyi çok isterdim
 

snowdrop

sağlık,huzur ,mutluluk...
Kayıtlı Üye
Katılım
12 Mayıs 2008
Mesajlar
954
Emoji Skoru
9
Yaş
32
evet ya azerı kızı bende kut boreğını çok sevıyorum bılıyomusun tarıfını net lerde var tarıfı ama bılıyosan senden alalım canımcım
 

Azeri kizi

Türkiye'mmm
Kayıtlı Üye
Katılım
21 Haziran 2007
Mesajlar
5.723
Emoji Skoru
9
Yaş
41
azeri kızı teşekkürler.resimli tarif oluşu da çok güzel.
lokantanızda başka ne tür börekler yapıyorsun,mesela kürt böreği yapıyormusun.biz çok seviyoruz.dışardan alıyoruz genel de.yapabilmeyi çok isterdim
evet ya azerı kızı bende kut boreğını çok sevıyorum bılıyomusun tarıfını net lerde var tarıfı ama bılıyosan senden alalım canımcım
Hayir kizlar maalesef kürt böregini yapmiyoruz.
Daha dogrusu Almanya'da onu yapan yer yok.
Ben pek sevmem o böregi ve maalesef bu
yüzden (yani sevmedigimden)tarifini bilmiyorum.
 

HASRETYAXGXMURU

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
16 Haziran 2007
Mesajlar
106
Emoji Skoru
0
Yaş
35
bu kütahya yöresinin meşhur çarşaf böreğidir ama burda gerçekten çarşaf büyüklüğünde bir veya iki kişinin çekiştirmesiyle açılıyo .. ellerine sağlık canım çok teşekkürler muhakkak herkes denesin.. oklovayla açmadan daha lezzetli oluyor inanın..
 

Borzo

Mucizemmm
Pro Üye
Katılım
25 Aralık 2007
Mesajlar
3.008
Emoji Skoru
5
Arkadaşlar Beğenilerinizi belirtmek için lütfen teşekkür butonunu Kullanınız.
 

ilayda26

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
23 Aralık 2007
Mesajlar
925
Emoji Skoru
1


Iste bunlarda benim çarsaflilar:1ninca: !!! yaptim ve mis gibi koktu, tadini biraz sonra bakacaz. üzerine, hashas tohumu, kavrulmus susam ve çörekotu attim, farkli olsunlar diye.cokacimcoook
 
Yukarı Alt