Diyet | Estetik | Güzellik / Bakım | Moda | Sağlık | Dekorasyon | Anne Çocuk | Kadın Sağlığı | Kadın | Yemek / Mutfak
Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ücretsiz üye olmak için tıklayın...

Çarşaf Böreği (Resimli)

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Azeri kizi tarafından 13 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    13 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  1. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.723
    Beğeni:
    9
    Ödül Puanları:
    348
    Bu börek öyle oklavayla falan acilmiyor.
    Cok degisik bir acilma yöntemi var.
    O kadar lezzetli ki,ben bunu lokantamizda hergün yapip satiyorum.
    Misss gibi,kacirmayin bunu.
    Istediginiz icle yapabilirsiniz.
    1) Kiymali icle
    2)Ispanak ve böreklik peynirle
    3)Böreklik peynirle
    4)Ispanak ve soganli icle
    5)Patatesli icle
    Ama ben burada sadece bir örnek veriyorum.

    Bütün malzemeleri karistir ve hamur yap.
    Mayalandir.
    Ispanagi yika,dogra.
    Bir tavada sivi yagda cok ölmeyecek sekilde kavur,tuzla.
    Peyniri rendele.

    1 kg. un
    1 su bardagi süt
    1 su bardagi su
    1 yas maya
    2 yemek kasigi margarin veya yarim su bardagi siviyag
    1 tatli kasigi tuz
    2 yemek kasigi seker

    Icine:Ispanak,böreklik peynir
    Üzerleri icin sivi yag

    Mayalan hamurdan
    mandalina büyüklügünde bezeler hazirla.
    Bezeleri pasta tabagi kadar ac ve üzerlerine
    bolca sivi yag sürerek yagla.
    15 dakika kadar beklet ve herbirinin kenarlarindan
    elle cekistirerek yufka kadar ac.
    Icine ispanagi ve beyaz peyniri serpistir.
    Sararak rulo yap ve gül seklinde dola.
    Yada bir büyük tepsinin ortasindan baslayarak
    tepsi dolana kadar dola.
    Üzerine yumurta sarisi ve sivi yag karisimi sür.
    180-200 derecede pisir.

    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 28 Ekim 2008
    munzur84 bunu beğendi.
  2. 13 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  3. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.723
    Beğeni:
    9
    Ödül Puanları:
    348
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 29 Ocak 2009
  4. 14 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  5. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.723
    Beğeni:
    9
    Ödül Puanları:
    348
    Tesekkürler arkadaslar
    Bende bikmadan bu böregi yiyebilirim.
    Her cesit icle yapiyorum ben.
    Aslinda eskiden bir legene sivi yag dolduruyordum
    ve tabak kadar actigim hamurlari legende
    üstüste koyuyordum.Sonra en alttakinden
    baslayarak cekistiriyordum.Böylelikle daha kitir oluyorlar.
    Ama cok yagli olmasin diye artik böyle yapiyorum.
    Ama isterseniz burada söyledigim yöntemide
    yapabilirsiniz.
     
  6. 15 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  7. hxuxzxuxn_yxixlxix

    hxuxzxuxn_yxixlxix Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.681
    Beğeni:
    8
    Ödül Puanları:
    146
    ellerıne saglık yavrucum cokacimcoook
    bekarken annem bunu hep yapardı ama gercekten beyaz temiz bir çarşafla yapardı
    tadına doyamazdık keske yıne bakar olsamda annecımın ellerınden yıne yesem
     
  8. 17 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  9. biranne54

    biranne54 Guru Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2007
    Mesajlar:
    694
    Beğeni:
    11
    Ödül Puanları:
    308
    azeri kızı teşekkürler.resimli tarif oluşu da çok güzel.
    lokantanızda başka ne tür börekler yapıyorsun,mesela kürt böreği yapıyormusun.biz çok seviyoruz.dışardan alıyoruz genel de.yapabilmeyi çok isterdim
     
  10. 17 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  11. snowdrop

    snowdrop sağlık,huzur ,mutluluk... Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    954
    Beğeni:
    9
    Ödül Puanları:
    108
    evet ya azerı kızı bende kut boreğını çok sevıyorum bılıyomusun tarıfını net lerde var tarıfı ama bılıyosan senden alalım canımcım
     
  12. 18 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  13. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.723
    Beğeni:
    9
    Ödül Puanları:
    348
    Hayir kizlar maalesef kürt böregini yapmiyoruz.
    Daha dogrusu Almanya'da onu yapan yer yok.
    Ben pek sevmem o böregi ve maalesef bu
    yüzden (yani sevmedigimden)tarifini bilmiyorum.
     
  14. 22 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  15. HASRETYAXGXMURU

    HASRETYAXGXMURU Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Haziran 2007
    Mesajlar:
    106
    Beğeni:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bu kütahya yöresinin meşhur çarşaf böreğidir ama burda gerçekten çarşaf büyüklüğünde bir veya iki kişinin çekiştirmesiyle açılıyo .. ellerine sağlık canım çok teşekkürler muhakkak herkes denesin.. oklovayla açmadan daha lezzetli oluyor inanın..
     
  16. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  17. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.008
    Beğeni:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    Arkadaşlar Beğenilerinizi belirtmek için lütfen teşekkür butonunu Kullanınız.
     
  18. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  19. ilayda26

    ilayda26 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    926
    Beğeni:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    [​IMG]

    Iste bunlarda benim çarsaflilar:1ninca: !!! yaptim ve mis gibi koktu, tadini biraz sonra bakacaz. üzerine, hashas tohumu, kavrulmus susam ve çörekotu attim, farkli olsunlar diye.cokacimcoook
     
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren kadinlarkulubu.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.

Kadinlarkulubu.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 5 (beş) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve avukatımız size yazılı/sözlü geri dönüş yapacaktır.