Cevizli Kurabiye

terlik

İYİLİK MELEĞİ
Pro Üye
Katılım
15 Ağustos 2008
Mesajlar
2.858
Emoji Skoru
8
Margarin oda ısısında beklemiş olsun.
Ceviz içi kıyılmış olsun ne kadar arzu ederseniz yaklaşık yarım su bardağı kadar

Bir hamur yoğurma kabına undan bir mikta koyun , ortasını açıp içine margarini , sıvıyağı , yoğurdu , şekeri , yumurta akını , vanilyayı koyup yoğurmaya başlayınız. Elimize yapışmayacak fakat çok da sert olmayacak bir hamur oluşturun. Azar azar un katarak dövülmüş cevizide ekleyip , yedirin ve hamurdan parçalar kopararak , yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak sıralayınız.

1 paket margarin (250 gram)
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
Vanilya
Alabildiği kadar un
Ceviz içi
1 adet yumurta (akı içine , sarısı üzeri için

Hazırlanmış hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopararak yağlanmış tepsiye aralıklı olarak sıralayınız.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin
Üzeri kızarınca çıkarıp üzerini örtüp dinlendirin daha sonra arzu ettiğiniz şekilde servis edebilirsiniz...





Püf Noktası=>Yumurta sarısına çay kaşığının ucuyla şeker katıp karıştırın öyle sürün daha sarı olur üzeri...
 
Son düzenleme:
Yukarı Alt