Ciğer Sarma

muzikogretmeni

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
19 Ağustos 2008
Mesajlar
29
Emoji Skoru
0
Yaş
36
ciğer sevenler için çok leziz bir yemek

Ciğeri yıkayıp, varsa delikli kısımlarını çıkarıp küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kuş üzümünü yarım fincan suyun içinde beklemeye alın. Teflon tencerede yemeklik doğranmış kurusoğanı sıvıyağ ile pembeleşinceye dek kavurun. Ciğeri ilave edin üzerine biraz tuz serpin, ciğerler pişene dek kavurun. Daha sonra ince kıyılmış taze soğan yaprakları ile dereotunu ilave edin ve ardından nane, karabiberi ekleyin biraz daha karıştırdıktan sonra suyunu süzdüğünüz kuş üzümlerini ve yıkayıp süzdüğünüz pirinci ve biraz daha tuz ilave edin, bir kaç kez tahta kaşıkla çevirdikten sonra kaynar suyu ilave edip kısık ateşte pirinçler suyu çekene dek pişirin.

1 kuzu ciğer ve gömleği
1,5 su bardağı pirinç
1 büyük boy kuru soğan
2 dal taze soğanın yaprak kısımları
1/3 demet dereotu
1/2 çay bardağı kuş üzümü
1 çay kaşığı kuru nane
tuz - karabiber
2 su bardağı kaynar su
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı

Derince bir kaba kaynar olmayan su koyun. Ciğer gömleğini (darp) bu suya bastırın, yavaşça çözülmesini bekleyin (suyun kaynar olmamasına özellikle dikkat edin, büzülüp deforme olmamalı).. Form verecek yumuşaklığa geldikten sonra tezgahın üzerinde ince yerlerini seçerek 15'e 15 olacak gibi bıçakla kesin, yine ılık su dolu bir kabın içine koyun. Yukarıda yazdığım harca göre bu gömlekten 7-8 parça çıkırılmalı. Daha sonra kestiğiniz parçalardan her birini alıp tezgaha serin içine kenarlarında 2'şer santim pay kalacak şekilde harçtan koyun ve katlayıp paket haline getirin. Yağlı kağıt serilmiş ya da hiç yağlamadığınız bir fırın tepsisine dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra 210 C'ye ayarlanmış fırında yemek vaktine 20-25 dk. kala sürün. Sıcak servis yapın. Afiyet Olsun!
 

adlina

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
20 Ağustos 2010
Mesajlar
238
Emoji Skoru
0
hiç yapmadım ama bir kaç kez yemiştim.muhteşem bir lezzet.tarifi aldım.yapmayı düşünüyıorum.teşekkkürler:)
 
Yukarı Alt