1. Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ücretsiz üye olmak için tıklayın...
  2. Merhaba Ziyaretçi Ödüllü yemek yarışması
    Notu Gizle
  3. Notu Gizle

Çikolatalı bahar pastası

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Elif tarafından 16 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    16 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    28.446
    Beğenildi:
    15.136
    Ödül Puanları:
    488
    Oda ısısında yumuşatılmış margarin ve tozşekeri mikserle çırpın. Un, nişasta, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurtaları teker teker ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Kelepçeli (çapı 20-22 cm) bir kalıbın tabanını yağlayın. Hamuru kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 50 dakika pişirin. Ilınınca kalıptan çıkarıp tel ızgara üzerine alın ve soğumaya bırakın. Ufalanmış bitter çikolatayı cam bir kaba alın. Krema ve şekeri sos tenceresine alın. Kaynama noktasına getirip ateşten alın. Hemen çikolataya ilave edip çikolatalar eriyinceye kadar karıştırın. Soğumuş kekin üzerini hazırladığınız sosla kaplayın. Oda ısısında soğumasını bekleyin. Üzerini süsleyin. Dilimleyip servis yapın