Yarışma Çıtır Tavuk Çubukları- Banvit piliç Sponsorluğunda

hippocan

Popüler Üye
Pro Üye
Anneler Kulübü
Katılım
12 Nisan 2018
Mesajlar
5.773
Emoji Skoru
20.461
Selamin Aleykum Kızçelerr:KK200:
Çıtır Tavuk Çubukları
Eki Görüntüle 2169536
Tarifimin malzemeleri
  • 1 parça fileto tavuk göğsü (350 gram kullandım)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım su bardağından az eksik süt
  • 3 yemek kaşığı kurutulmuş ekmek kırığı
  • 5-6 dal maydanoz (isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı ince rendelenmiş kaşar
  • Tuz, karabiber, kekik
Eki Görüntüle 2169518

Yapilişi
  1. Öncelikle tavuk göğüslerini ince uzun çubuklar şeklinde kesip kenara alıyoruz.
  2. Tavaya tereyağını koyuyoruz ve erimeye başlayınca sarımsak sıkacağından geçirilmiş (veya dövülmüş) sarımsakları ekliyoruz (ben sarmisak kurusu kullaniyorum onu ekledim) ve karıştırıyoruzEki Görüntüle 2169520
  3. Yağ tamamen eridikten sonra az daha ocakta tutup (yağı yakmamaya dikkat edin) altını kapatıyoruz.Eki Görüntüle 2169521
  4. Ve üzerine süt, biraz tuz ve biraz kekik ilave edip karıştırıyoruz.
  5. Şerit şeklinde kestiğimiz tavukları hazırladığımız sütlü karışıma ekliyoruz ve güzelce harmanlıyoruz.Eki Görüntüle 2169523
  6. Tavuklar sosta beklerken ekmek kırıklarını, çok ince doğranmış maydanozları, ince rendelemiş kaşarı, tuz ve karabiberle güzelce harmanlıyoruz.Eki Görüntüle 2169524
  7. Hazırladığımız karışımı yayvan bir tabağa alıyoruz.Eki Görüntüle 2169526
  8. Tavukları hazırladığımız karışıma güzelce buluyoruz ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine seriyoruz.Eki Görüntüle 2169528
  9. Önceden ısıtılmış 200 derece fırının orta rafında hafif kızarana kadar pişiriyoruz (30 dakika kadar). Sıcak servis yapıyoruz.Eki Görüntüle 2169529
Not: Sarımsaklı sostaki tereyağı bekleyince, sarımsaklarla birlikte biraz donuyor ama zaten amaç sosun özünü tavuklara geçirmek. Yani tereyağı dondu, sarımsakların bir kısmı kaldı diye endişelenmeyin, donan kısımları kullanmıyoruz. Çok hafif ve çıtır oluyor.
Afiyetttler olsunn:KK36:Eki Görüntüle 2169530 Eki Görüntüle 2169531 Eki Görüntüle 2169542 Eki Görüntüle 2169541 Eki Görüntüle 2169540 Eki Görüntüle 2169539 Eki Görüntüle 2169538 Eki Görüntüle 2169537 Eki Görüntüle 2169536 Eki Görüntüle 2169535
Eki Görüntüle 2169535 Eki Görüntüle 2169536
Ellerine sağlık.. mutlaka denicem :))
 

deynepnaz

Guru
Pro Üye
Katılım
2 Aralık 2015
Mesajlar
22.260
Emoji Skoru
78.560
Selamin Aleykum Kızçelerr:KK200:
Çıtır Tavuk Çubukları
Eki Görüntüle 2169536
Tarifimin malzemeleri
  • 1 parça fileto tavuk göğsü (350 gram kullandım)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım su bardağından az eksik süt
  • 3 yemek kaşığı kurutulmuş ekmek kırığı
  • 5-6 dal maydanoz (isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı ince rendelenmiş kaşar
  • Tuz, karabiber, kekik
Eki Görüntüle 2169518

Yapilişi
  1. Öncelikle tavuk göğüslerini ince uzun çubuklar şeklinde kesip kenara alıyoruz.
  2. Tavaya tereyağını koyuyoruz ve erimeye başlayınca sarımsak sıkacağından geçirilmiş (veya dövülmüş) sarımsakları ekliyoruz (ben sarmisak kurusu kullaniyorum onu ekledim) ve karıştırıyoruzEki Görüntüle 2169520
  3. Yağ tamamen eridikten sonra az daha ocakta tutup (yağı yakmamaya dikkat edin) altını kapatıyoruz.Eki Görüntüle 2169521
  4. Ve üzerine süt, biraz tuz ve biraz kekik ilave edip karıştırıyoruz.
  5. Şerit şeklinde kestiğimiz tavukları hazırladığımız sütlü karışıma ekliyoruz ve güzelce harmanlıyoruz.Eki Görüntüle 2169523
  6. Tavuklar sosta beklerken ekmek kırıklarını, çok ince doğranmış maydanozları, ince rendelemiş kaşarı, tuz ve karabiberle güzelce harmanlıyoruz.Eki Görüntüle 2169524
  7. Hazırladığımız karışımı yayvan bir tabağa alıyoruz.Eki Görüntüle 2169526
  8. Tavukları hazırladığımız karışıma güzelce buluyoruz ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine seriyoruz.Eki Görüntüle 2169528
  9. Önceden ısıtılmış 200 derece fırının orta rafında hafif kızarana kadar pişiriyoruz (30 dakika kadar). Sıcak servis yapıyoruz.Eki Görüntüle 2169529
Not: Sarımsaklı sostaki tereyağı bekleyince, sarımsaklarla birlikte biraz donuyor ama zaten amaç sosun özünü tavuklara geçirmek. Yani tereyağı dondu, sarımsakların bir kısmı kaldı diye endişelenmeyin, donan kısımları kullanmıyoruz. Çok hafif ve çıtır oluyor.
Afiyetttler olsunn:KK36:Eki Görüntüle 2169530 Eki Görüntüle 2169531 Eki Görüntüle 2169542 Eki Görüntüle 2169541 Eki Görüntüle 2169540 Eki Görüntüle 2169539 Eki Görüntüle 2169538 Eki Görüntüle 2169537 Eki Görüntüle 2169536 Eki Görüntüle 2169535
Eki Görüntüle 2169535 Eki Görüntüle 2169536
Ellerine sağlık Evlaefe farklı ve güzel bir tarif olmuş,denemekte fayda var,başarılar dilerim.
 
Yukarı Alt