Çoban Kebabı

dilber

Guru
Pro Üye
19 Ekim 2007
6.677
3.705
Çoban Kebabı

Malzemeler:
750 gram koyun kuşbaşı
2 fincan sıcak su
Damla sakızı ( Nohut büyüklüğünde )
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı tereyağ

Üzeri İçin:
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Maydanoz

Hazırlama:
Tencereyi ocağa alıp yağ koyalım, eti ekleyip, kapağını kapatma dan et bıraktığı suyu çekene kadar kavuralım, su ekleyip karıştıralım, kısık ateş de kapağını kapatıp pişirelim. Et iyice pişince tuz ve limon kabuğu ile birlikte dövülmüş damla sakızı ekleyelim karıştıralım. Ocak dan alalım, yoğur’dun içine sarımsak rendeleyelim, çatalla çırpalım, eti sıcakken servis tabağına alalım, üzerine yoğurt gezdirip, kıyılmış maydanoz serpelim. Afiyet olsun.

6e35d0db_l.jpeg
 
Yukarı Alt