Değişik Börek (Çok Farklı)-Resimli

lamar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2010
888
205
Yazdığım malzeme Büyük Dikdörtgen Borcama göredir ben onda yapıyorum. Büyük fırın tepsisine yaparsanız malzemeyi ona göre arttırabilirsiniz fakat yufkayı 3,5 tan fazla kullanmayınız orta kısım hamur olur...

Borcamı yağlayın, 6 milföyü elinizle açarak yanyana dizin ve tepsinin tabanına yayınız. Üzerine 1 yufkayı yırtarak yayın daha sonra istenen iç malzemeyi yayınız (peynirli, patatesli, patlıcanlı ; ben kıymalı yapıyorum) Daha sonra 2 ci yufkayı da yırtarak yayınız . Kalan 6 milföyüde elinizle açarak yanyana koyup malzemeleri kapatacak şekilde üstüne yayınız. Keskin bir bıçakla kare şeklinde kesiniz (yada kaç kişilik istiyorsanız o şekilde)

12 Adet Milföy Hamuru
2 adet yufka
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
yarım su bardağı süt
1 adet soda

Derin bir kaba yumurtaları kırın , yoğurdu , sütü ve sodayı katıp karıştırın.
Borcamdaki malzemenin üzerine bu sosu dökünüz ve 10 dk kadar buzdolabında dinlendirmeye bırakınız.
Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üstü kızarana kadar pişsin



slmlar. konuyu hortlatmıs gibi olucam ama resimleri göremıyorum eskı konularda zahmet olmazsa tekrar resim ekleyebilir misiniz ona göre yapıcam nasıl oldugunu görmemel lazım kesımını ,dizilişini,tepsiyi,miktarını falan,,
yanlış anlaşılmasın herkes çok güzel oldu demiş tüm sayfaları üşenmedim okudum ama işte resim de görseydim çok iyi olurdu..birde pişrip fazlasını dondurucuya kaldırıyorum demişsiniz ya ne kadar saklıyorsunuz ,eskime durumu olur mu?tesekkürler şimdiden...
 

smyyearvas

Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2014
39
3
Yazdığım malzeme Büyük Dikdörtgen Borcama göredir ben onda yapıyorum. Büyük fırın tepsisine yaparsanız malzemeyi ona göre arttırabilirsiniz fakat yufkayı 3,5 tan fazla kullanmayınız orta kısım hamur olur...

Borcamı yağlayın, 6 milföyü elinizle açarak yanyana dizin ve tepsinin tabanına yayınız. Üzerine 1 yufkayı yırtarak yayın daha sonra istenen iç malzemeyi yayınız (peynirli, patatesli, patlıcanlı ; ben kıymalı yapıyorum) Daha sonra 2 ci yufkayı da yırtarak yayınız . Kalan 6 milföyüde elinizle açarak yanyana koyup malzemeleri kapatacak şekilde üstüne yayınız. Keskin bir bıçakla kare şeklinde kesiniz (yada kaç kişilik istiyorsanız o şekilde)

12 Adet Milföy Hamuru
2 adet yufka
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
yarım su bardağı süt
1 adet soda

Derin bir kaba yumurtaları kırın , yoğurdu , sütü ve sodayı katıp karıştırın.
Borcamdaki malzemenin üzerine bu sosu dökünüz ve 10 dk kadar buzdolabında dinlendirmeye bırakınız.
Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üstü kızarana kadar pişsin



Ben resimleri goremedim tekrar atsaniz
 

duru98

Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2013
8
1
ben sürekli yapıyorum gerçekten çok güzel bi tarif tavsiye ederim özellikle ıspanaklsısı çok gzel oluyor
 

dirim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2008
11.986
1.097
bende acaba tek benmiyim dedim resim göremeyen
keşke resim görebilsek daha iyi olurdu.

milföylü yufkalı börek diye aratınca reimler çıkıyor,
sanırım aynı börek.
 

Yukarı Alt