Popüler Konu DidoŞun ŞELALE KÖFTESİ :D Eşimin ve Oğluşumun sponsorluğunda:D

jiglypuff

Popüler Üye
Pro Üye
12 Haziran 2014
1.564
688
merhabalarrr kızlarrr :KK25:
yine bir yarışma ve yine bennn :KK70: :KK37: sanırım bu yarışmalar biraz alışkanlık yapıyo bunu anladım konuda et yemekleri olunca kendi uydurmuş yada uyarlamış desek daha doğru olur uyarlamış olduğum bi yemeği sizlerle paylaşmaya karar werdim :KK70: bu yemeğin gerçek adı hasan paşa köftesi ama ben hasan paşayı biraz gösterişsiz buldum :KK70: biraz hasan paşaya imaj kattım :KK70: bu tarif başta kayınwaldem olmak üzere yaptığım tüm misafirlerimden tam yıldız aldı çok beğenildi çünkü başta sunumu harika görünüyor neyseee çok konuştum hemeeen tarife geçeyim başlasın yarışmaaaa :KK70:


didoşun şelale köftesi :KK70: (bu ismi ben uydurdum alan herkeste bu isimle aldı tarifi :)

malzemeler:

köftesi için:

* yarım kilo az yağlı yağsıza yakın kıyma (normalde 1 kg kıymayla yaparım ama ailecek diyetteyiz bunu yarım kilodan yaptım)
*galeta unu
*maydonoz
*knorr köfte harcı yarım paket
*rende 1 orta boy soğan
*yarım çay bardağı su oda knorr köfte harcı kullandığımız için
*kimyon
*karabiber
*sarımsak tozu (koymayadabilirsiniz ama çok lezzet katıyor tawsiyemdir)

iç beşamel sos:

*2,5 silme kaşık un
*yarım litreden 1 tık daha fazla süt
*1 yemek kaşığı tereyağ (ben diyet olduğum için kullanmadım ama normalde mutlaka kullanın )
*hazır konserve garnitür
*tuz


dış şelale sos:

*4-5 patates haşlamalık
*süt
*1 yemek kaşığı tereyağ
*en üstü içinde 250-300 gram kaşar peyniri



yapımına geçelimmm :


ilk önce köftemizi oluşturucak malzemeleri bi kaba alıyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz

sonra bi yarım saat dolapta bekletiyoruz hea misafir acilse bekletmesenizde olur ama bekleyince et karışımlarla daha bi bütünleşiyor



sonra 6 tane köfte yapıcağımız için 6 eşit parçaya ayırıp borcama diziyoruzzz

ve küllük mü desem ince bi kap mı desem fotodaki gibi şekil veriyoruzz




ve şekiller bitince etimizi fırına pişmeye alıyoruzz 170 derecede yawaş yawaş pişicek etimiz

püf nokta: eti tam pişirmeyin çünkü en son karışımlarla bi kez daha pişicek fırında ama asla çiğde olmasın
fotodaki kadar pişsin

wee etlerimiz piştiiii ben diyette olduğumuz için peçete ile fazla yağını aldım

şimdi etler bi köşede beklesin bizde sosları yapmaya geçelim öncelikle patatesleri düdüklüde iyicee pişine haşlanana kadar pişiriyoruz asla katı olmasın şelale ismini wermesi için iyi pişmesi pütürlü olmaması lazım


ewett patatesler pişerken bizde beşamel sosu pişirelim unumuzu we tereyağımızı biraz kawurduktan sonra sütü we tuzu ekliyoruz we muhallebi kıwamında bi sos elde ediyoruz

biraz aşırı sıcaklığı geçince içine süzüp yıkadığımız garnitürleri atıyoruz

ve karıştırıp beklemeye alıyoruz


bu arada patatesler piştiii onları soyup bi tencereye alıp tuzu yağı we sütü ekliyoruz süt burda kıwam werdikçe az az dökülücek kıwam biraz akışkan olmalı kii şelale adının hakkını wersin :KK66: blendırla iyceeeeee püre haline getiriyoruz kısık ateşte çok az pişiriyoruz



wee artık köfteyi oluşturma waktiii ilk olarak köftelerin boş içine beşamel sosları eşit bi şekilde yerleştiriyoruz


sonra üstüne patates püremizi kaşıkla döküyoruz her yerine yayılcak şekilde



wee en üstüne kaşar peynirrr



sonra fırının ortanın 1 üstünde pişiriyoruz kaşarlar eriyene kadar

we sonuçççççççççç

buda serwisimiz bu arada daha süslü bi tabakta servis yapacaktım ama taşınıyorum kızlar hepsini kaldırmışım kolilere:KK70:
işte hasan paşanın yeni imajı :KK70: umarım beğenirsiniz şimdiden beğenenlere çook çok teşekür ediyorum yarışmadaki herkesede
BAŞARILARRRRRR..... :KK70::KK37::KK37::cool::KK68::KK68::KK68::KK68::KK68::KK68::KK68::KK68:
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
169.187
259.528
Ellerinize sağlık:kk77:Yarışma da başarılar dilerim:KK68::KK9:
 
Konu Sahibi Benzer konular Forum Cevap Tarih
dilber Et Yemekleri 2
KadinlarKulubu Et Yemekleri 1
suvesabun Et Yemekleri 0
Yukarı Alt