Düşük sebebi coraspin kullanmamam olabilir mi?

aren

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
16 Şubat 2009
Mesajlar
2.900
Emoji Skoru
5
merhaba hocam
geçen sene 4 aylık hamileyken bebekte hidrops oluşması nedeni ile gebeliğim sonlandırıldı. erken amniyosentez, pıhtılaşma testleri, parvovirüs, otopsi ve daha bir takım kan testleri yapıldı ve kromozomlar normaldi, diğer testlerde de birşey çıkmadı. sadece pıhtılaşma testlerinde mthfr12898 mutasyonu heterezigot çıktı. doktor bu düşük düzeyde bir pıhtılaşma zaten hidrops nedeni olamaz dedi. ayrıca gittiğim bir doktor coraspin kullan derken başkası gerek yok kullanma dedi. bende kullanmadım. birde parvovirüs tetsinde IgG ve IgM negatifti fakat IgM değeri sınırda negatif çıktı. belki bundandır dediler fakat kesin birşey denemedi non immün hidrops dendi.
1,5 sene sonra tekrar hamile kaldım. ama kesem gelişmediği için sat a göre tam 9 haftalıkken (fakat keseye göre 5+4 haftalık görünüyordu düzgündü fakat embiryo görünmedi hiç) kendiliğinden düşük yaptım. çok stres yaptım çok korktum birşey olacak diye etkisi olur mu bebeğin gelişmeyip düşmesine benim bu stresim mi neden oldu. coraspin kullanmamam olabilir mi, bunda henüz bir test yaptırmadık, ilave olarak yaptırmamız gereken başka test var mı. ilkinde amniyosentezde kromozomlar normal çıkmıştı tekrar eşim ve benim kromozomlarıma baktırmak gerekir mi.
37 yaşındayım tekrardan hamile kalabilecekmiyim ve kalsamda aynı şeyleri yaşarmıyım korkusu şimdiden içime düştü. son yaptırdığım hormon testinde Amh tetsi sonucum 2,82-fsh ım 4,33 dü. diğerleride normaldi.
hocam çok uzun oldu. şimdiden çok teşekkürler.
 
Son düzenleme:

Bahceci

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
2 Mart 2010
Mesajlar
7.574
Emoji Skoru
21
merhaba hocam
geçen sene 4 aylık hamileyken bebekte hidrops oluşması nedeni ile gebeliğim sonlandırıldı. erken amniyosentez, pıhtılaşma testleri, parvovirüs, otopsi ve daha bir takım kan testleri yapıldı ve kromozomlar normaldi, diğer testlerde de birşey çıkmadı. sadece pıhtılaşma testlerinde mthfr12898 mutasyonu heterezigot çıktı. doktor bu düşük düzeyde bir pıhtılaşma zaten hidrops nedeni olamaz dedi. ayrıca gittiğim bir doktor coraspin kullan derken başkası gerek yok kullanma dedi. bende kullanmadım. birde parvovirüs tetsinde IgG ve IgM negatifti fakat IgM değeri sınırda negatif çıktı. belki bundandır dediler fakat kesin birşey denemedi non immün hidrops dendi.
1,5 sene sonra tekrar hamile kaldım. ama kesem gelişmediği için sat a göre tam 9 haftalıkken (fakat keseye göre 5+4 haftalık görünüyordu düzgündü fakat embiryo görünmedi hiç) kendiliğinden düşük yaptım. çok stres yaptım çok korktum birşey olacak diye etkisi olur mu bebeğin gelişmeyip düşmesine benim bu stresim mi neden oldu. coraspin kullanmamam olabilir mi, bunda henüz bir test yaptırmadık, ilave olarak yaptırmamız gereken başka test var mı. ilkinde amniyosentezde kromozomlar normal çıkmıştı tekrar eşim ve benim kromozomlarıma baktırmak gerekir mi.
37 yaşındayım tekrardan hamile kalabilecekmiyim ve kalsamda aynı şeyleri yaşarmıyım korkusu şimdiden içime düştü. son yaptırdığım hormon testinde Amh tetsi sonucum 2,82-fsh ım 4,33 dü. diğerleride normaldi.
hocam çok uzun oldu. şimdiden çok teşekkürler.
Merhaba ,

Tabiki tekrar gebe kalabilirsiniz.Hormon değerlerınız cok iyi çıkmış.1. ve 2. kayıplarınız farklı nedenlerden olmuş.Bunlar tekrar olacak diye bir kural yoktur.Gebeliğinizde hatta öncesinde folik asit ve corasprin kullanmanızı öneririm.
Saygılarımla ,
 
Yukarı Alt