Ekler pasta (denenmiş ve resimli)

E

EU1

Ziyaretçi
İç kreması:

500 ml süt
5 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 poşet kremşanti(kremşantiyi hazırlamak için yarım su bardağı süt)
Krema yerine hazır dolgu kremalardan da kullanabilirsiniz.

kremşanti hariç bütün malzemeyi bir tencerede karıştırarak pişiriyoruz.

kremamız olunca soğutuyoruz.Başka bir kapta kremşanti ve sütü koyup mikserle

koyu kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz.ve kremamıza ilave edip

mikserle çırpıyoruz.



üzeri için: 1 paket çikolatalı sos ve üzerini süslemek için file yeşil fıstık,fildişi çikolata



Yapılışı:

Bir tencerenin içine 1+1/4 su bardağı suyu koyalım.içine tuz ve şekeri ilave edelim kaynayınca margarini de ilave edip eritiyoruz daha sonra unumuzu ilave edip hızlı bir şekilde karıştırıyoruz.ateşimizi kısıp karıştırarak 10 dakika pişiriyoruz.
hamuru soğumaya bırakıyoruz hamurumuz ılıyınca 4 yumurtadan 1.sini kırıp tahta kaşıkla veya tel çırpacakla karıştırıyoruz bu kısım biraz zahmetli ama önemli.diğer yumurtaları da teker teker aynı işlemi yaparak hamurumuz kıvam alıncaya kadar karıştırarak yumurtaları iyice yediriyoruz.
kıvam alınca kremşanti sıkma torbasına hamurumuzu koyup yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine uzun çubuklar şeklinde aralıklı olarak sıkıyoruz.ister yuvarlak isterseniz ekler şeklinde uzun sıkabilirsiniz.
180 C ısıttığımız fırınımıza profiterol hamurumuzu koyabiliriz.fırında 30 dakika pişmesi gerekli.Burada çok önemli bir nokta var asla fırının kapağını pişinceye kadar açmıyoruz eğer açarsanız hamurlar çöker ve söner.piştiği zaman zaten kokusunu duyacaksınız.
hamurlarımız pişince ortadan ikiye kesiyoruz ama bir ucunu kesmiyoruz yani tamamen kesip iki parçaya ayırmıyoruz.içine kremadan koyup kapatıyoruz.üzerine hazırladığımız çikolatalı sosumuzu döküyoruz.file fıstıklarla erittiğimiz beyaz çikolata ile süslüyoruz.Afiyet olsun.
 

daisy66

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
4 Ağustos 2008
Mesajlar
660
Emoji Skoru
0
Çok güzel görünüyo iştahım kabardı valla olsada yesek keşke (= paylaşım için sağol...
 

PinkRose

Guru
Kayıtlı Üye
Katılım
11 Haziran 2008
Mesajlar
6.732
Emoji Skoru
2
süper görünüyor ellerine sağlık ..
 

eldeniz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
22 Aralık 2007
Mesajlar
701
Emoji Skoru
3
180 C ısıttığımız fırınımıza profiterol hamurumuzu koyabiliriz.fırında 30 dakika pişmesi gerekli.Burada çok önemli bir nokta var asla fırının kapağını pişinceye kadar açmıyoruz eğer açarsanız hamurlar çöker ve söner.piştiği zaman zaten kokusunu duyacaksınız.
tarif için teşekkürler pastacı kız....
merak ettiğim bir şey vardı...fırın kapağını ne zaman açacağız... eklerleri içinde mi soğutacağız.çünkü bir kaç kez hamurlar pişti diye fırını kapatıp içinden alınca hepsi sönmüş,bir şeye benzememişti...bu konuda ayrıntılı bir bilgi verirsen sevinirim canım....
 

cokokiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
16 Kasım 2007
Mesajlar
105
Emoji Skoru
0
süper süperrr çok teşekkürlerrr bayılırım bunaa...
 

biricik50

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
6 Mayıs 2007
Mesajlar
410
Emoji Skoru
1
bencede harika görünüyor ellerine sağlık canım en sevdiğim pasta
 

egeninhamsisi

Guru
Kayıtlı Üye
Katılım
28 Haziran 2007
Mesajlar
2.011
Emoji Skoru
1.177
müthiş görünüyor.. ellerinize sağlık.. denemek istiyorum bende..
 

irem naz

Canım OĞLUM
Kayıtlı Üye
Katılım
27 Nisan 2008
Mesajlar
6.708
Emoji Skoru
15
çok harika görünüyo
 
Yukarı Alt