Yarışma Eli Böğründe-Destan kekik sponsorluğunda



SUHAN

beyin cerrahı
Pro Üye
Doğa Severler Kulübü
8 Temmuz 2011
31.487
35.720
ellerinize sağlık
 

BeyazOrkidem

“Hasbünallah ve nî’mel vekîl”
Pro Üye
25 Mart 2007
13.008
4.650
44
Selam arkadaşlar:KK33:

Sizlere bugün Kahramanmaraş yemeği olan eli böğründe diğer adıyla "yanyana" yapacağım.

Geçelim tarifimize;
Eki Görüntüle 2189636
MALZEMLER;
●domates
●Arpacık soğan
●yeşil biber
●kırmızı biber
●300 gr. Kadar kuş başı dana eti
●100 gr. Kadar kuyruk yağı
●kekik, pulbiber, tuz...


(Sebzeler ve et kişi sayısına göre arttılıp eksiltilebilir)

Yapılışı;

-ilk olarak mazlemeri hazırlıyoruz. Domatesleri ikiye bölüyoruz.
-Biberleri de çok küçük olmayacak şekilde kesiyoruz.
-Soğanları soyuyoruz

Eki Görüntüle 2189637
Eti kuyruk yağının yarısı ile baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
Eki Görüntüle 2189642
Tepsinin bir kenarına et, bir kenarına domates, biber, soğan ekleyip yan yana diziyoruz. Dileyen sarımsak da ekleyebilir.
Üzerine kalan baharatları ve kuyruk yağını da ekleyip üzerini ıslattığımız yağlı kâğıt ile ardından folyo ile kapatıyoruz.
Ben taş fırında yaptım, siz imkanınız yok ise 200 derecelik fırında 1 saat 20 dk kontrollü bir şekilde pişirebilirsiniz.

Ezme salata, Harran kubbesi, turşu ve ayran eşliğinde...
Yemegimiz hazır :)

Eki Görüntüle 2189651
Eki Görüntüle 2189639 Eki Görüntüle 2189640 Eki Görüntüle 2189641

Eki Görüntüle 2189646 Eki Görüntüle 2189647 Eki Görüntüle 2189652
Afiyet olsun efenimHoppa
Elınıze saglık basarılar
 








deynepnaz

Guru
Pro Üye
2 Aralık 2015
25.026
87.982
Selam arkadaşlar:KK33:

Sizlere bugün Kahramanmaraş yemeği olan eli böğründe diğer adıyla "yanyana" yapacağım.

Geçelim tarifimize;
Eki Görüntüle 2189636
MALZEMLER;
●domates
●Arpacık soğan
●yeşil biber
●kırmızı biber
●300 gr. Kadar kuş başı dana eti
●100 gr. Kadar kuyruk yağı
●kekik, pulbiber, tuz...


(Sebzeler ve et kişi sayısına göre arttılıp eksiltilebilir)

Yapılışı;

-ilk olarak mazlemeri hazırlıyoruz. Domatesleri ikiye bölüyoruz.
-Biberleri de çok küçük olmayacak şekilde kesiyoruz.
-Soğanları soyuyoruz

Eki Görüntüle 2189637
Eti kuyruk yağının yarısı ile baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
Eki Görüntüle 2189642
Tepsinin bir kenarına et, bir kenarına domates, biber, soğan ekleyip yan yana diziyoruz. Dileyen sarımsak da ekleyebilir.
Üzerine kalan baharatları ve kuyruk yağını da ekleyip üzerini ıslattığımız yağlı kâğıt ile ardından folyo ile kapatıyoruz.
Ben taş fırında yaptım, siz imkanınız yok ise 200 derecelik fırında 1 saat 20 dk kontrollü bir şekilde pişirebilirsiniz.

Ezme salata, Harran kubbesi, turşu ve ayran eşliğinde...
Yemegimiz hazır :)

Eki Görüntüle 2189651
Eki Görüntüle 2189639 Eki Görüntüle 2189640 Eki Görüntüle 2189641

Eki Görüntüle 2189646 Eki Görüntüle 2189647 Eki Görüntüle 2189652
Afiyet olsun efenimHoppa
Ellerine sağlık canım.tarifin de sunumun da süper olmuş.:KK9:Ben elim böğrümde beklemem ,direk dalarım yemeye:KK53:Başarılar dilerim.:KK36: