Erzincan Ketesi

Kxoxmxuxr Prenses

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
16 Nisan 2007
Mesajlar
4.349
Emoji Skoru
0
Hamur İşi

Hamuru İçin:
1 Kase Margarin yada Tereyağı
2 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Kuru Maya
4 Su Bardağı Un
1/2 Çay Bardağı Ilık Su
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Adet Yumurtanın Sarısı

İçi İçin:
1 Paket Margarin Yada Tereyağı
6 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Toz Şeker



Öncelikle yarım çay bardağı ılık suda kuru mayayı ve 1 tatlı kaşığı toz şeker eritilir.
Margarin, süt, un, tuz ve eritilmiş kuru mayayla çok sert olmayan bir hamur hazırlanır.
Hazırladığımız hamurun üzeri örtülüp dinlendirilir.
Hamur 12 parçaya bölünür.
Bölünen parçalar yuvarlanarak oklava ile açılır.
Hamurun iki ucu katlanır.
1 Paket margarinle 6 su bardağı un kavurulur.
2 Çorba kaşığı toz şeker katılıp, karıştırılır.
Hazırlanan harç katlanan hamurların ortasına yayılır, katlanır.
Elle bastırılarak hamur açılır.
Rulo yapıp kendi etrafına dolanır.
Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülerek 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun
 
Yukarı Alt