Diyet | Estetik | Güzellik / Bakım | Moda | Sağlık | Dekorasyon | Anne Çocuk | Kadın Sağlığı | Kadın | Yemek / Mutfak
Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ücretsiz üye olmak için tıklayın...

Etli Biber/Kabak Dolması- Bu da benim tarifim

Konusu 'Dolmalar' forumundadır ve matahari_ tarafından 2 Kasım 2010 başlatılmıştır.

    2 Kasım 2010
    Konu Sahibi : matahari_
  1. matahari_

    matahari_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Haziran 2010
    Mesajlar:
    1.438
    Beğeni:
    9
    Ödül Puanları:
    106
    Bir de böyle deneyin, bakalım beğenecek misiniz?

    Biber veya kabakları yıkayıp içlerini oyun. Bu arada kabakları ikiye bölmeyi unutmayın.

    16 adet biber veya kabak (Ben 8 biber 8 kabak yapıyorum)
    400 gr. Kıyma
    3 soğan
    Nane
    1 bardak pirinç
    1 kaşık salça
    Tuz
    Pul biber
    Karabiber
    Maydanoz
    Yarım çay bardağı sıvıyağ

    Malzemeleri yoğurup içlik hazırlıyoruz, biberlere dolduruyoruz. 1 cezvede 1 kaşık salça, biraz sıcak su,sıvıyağ ve yarım kaşık tereyağ ile sos ısıtıyoruz. Tencereye biberleri dikine diziyoruz. Sonra sosumuzu sıcak sıcak dolmaların üzerine döküp eşit paylaştırıyoruz. Üzerlerine domatesten kapak da yapabiliriz. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz.
     
    Son düzenleme: 2 Kasım 2010
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren kadinlarkulubu.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.

Kadinlarkulubu.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 5 (beş) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve avukatımız size yazılı/sözlü geri dönüş yapacaktır.