1. Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ücretsiz üye olmak için tıklayın...
  2. Merhaba Ziyaretçi Ödüllü yemek yarışması
  3. Notu Gizle

Ev için pratik bilgiler

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve ze-ta tarafından 22 Kasım 2007 başlatılmıştır.

    22 Kasım 2007
    Konu Sahibi : ze-ta
  1. ze-ta

    ze-ta EmEkli Editör :P Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2007
    Mesajlar:
    699
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    308
    *İçine tuz konulan un böceklenmez.
    *Nemli undan yapılan hamur iyi kabarmaz.
    *Etlere tuz pişirilince katılırsa sert olmaz.
    *Peynir tuzlu suda daha iyi korunur.
    *Izgara etlere yag sürülürse yumuşak olur.
    *Kireçle badana edilen mutfak nemlenmez.
    *Pilavın beyaz olması için limon sıkılır.
    *sütün kesilmemesi icin içine az karbonat atılır.
    *Kan lekesine tuz konup ıslatılır ve yıkanır.
    *Aliminyum kaplar sodalı su ile YIKANMAZ.
    *duvar çamaşır suyu ile silinirse örümcek gelmez.
    *Et çok yıkanırsa lezzetini ve besin değerini kaybeder.
    *Patlamayan mısırlar ıslatılarak tekrar patlatılabilir.
     
  2. 22 Kasım 2007
    Konu Sahibi : ze-ta
  3. SAYKAL

    SAYKAL kırık kalp Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    195
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    mrb ze-ta gerçekten bilmediklerim de varmış sağol
     
  4. 30 Eylül 2009
    Konu Sahibi : ze-ta
  5. patruska24

    patruska24 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Mart 2009
    Mesajlar:
    204
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Çok TEŞEKKÜRLER :))
     
  6. 4 Nisan 2013
    Konu Sahibi : ze-ta
  7. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.482
    Beğenildi:
    86
    Ödül Puanları:
    93
    Bilmediğim bilgiler varmış içinde tşk...