Ev Mantısı (resimli)

Sympathique

Guru
Pro Üye
Katılım
19 Kasım 2007
Mesajlar
8.706
Emoji Skoru
50
yapmasi zor, yemesi cok kolayy :)



hamuru icin
1 yumurta
2 su bardagi un
aldigi kadar su
tuz
ici icin
1 kase kadar kiyma
1 sogan
karabiber,tuz
1 kaseden fazla yogurt
2 dis sarmisak
tuz
2 kasik tereyag,
1 kasik,biber ve domates salcasi

bir kaba ilk once unu ,sonra yumurta tuz ve yavas yavas su ekleyerek sert bi hamur yoguruyoruz, hamuru bezeler yapir ,uzerini ortup dinlenmeye birakiyoruz,
ici icinse sogani rendeliyoruz, kiyma ,karabiber tuzuda ilave edip karistiriyoruz
dinlenen hamuru ,birini alip ,ne ince ne kalin olmucak sekilde aciyoruz, sonra bicakla ilk once enine sonra boyuna kucuk kareler yapiyoruz, kiymalari uzerine koyup ,dort ucunu birlestirip kapatiyoruz, tepsiyi unlayip tepsiye koyuyoruz hepsini, birbirine yapismasin diye ,her yapmamizda buzluga koyuyoruz tepsiyi, hepsi bittikten sonra
bir tencere su koyup kaynatiyoruz, kaynayan suya biraz tuz ,ve sivi yag koyuyoruz,icine mantilari atip, mantilar suyun yuzune cikana kadar hasliyoruz,
pisen mantiya ocaktan alip biraz soguk su katip ,ilik hale getiriyoruz, suyunu tamamen suzup,yogurt sarmisak ve tuzunu ilave ediyoruz, karistiriyoruz,
salcali sos icinse bi tavada tereyagi eritip , salcalari koyup kavuruyoruz, biraz su katip sulandiriyoruz, mantiyi servis tabagina alip uzerine salcali sos dokuyoruz.
AFIYET OLSUN
 
Son düzenleme:

BeyzaNur-HH

Elhamdulillah Seni Gönlümde Yar Yanımda Var Edene
Kayıtlı Üye
Katılım
29 Nisan 2008
Mesajlar
1.737
Emoji Skoru
8
cnm ya benim oklavam yok merdaneyle acilirmi acaba
 

Sympathique

Guru
Pro Üye
Katılım
19 Kasım 2007
Mesajlar
8.706
Emoji Skoru
50
canim merdaneyle acilcagini zannetmem ,yada cok kucuk beze alman gerek ,kucuk kucuk acip yapabilirsin ,buyuk bezeden merdaneyle olmaz ,,onlada olur ama oklava gerekli:eek:klava::eek:klava:sırnaşık şeysırnaşık şey
 

bigsize83

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
14 Ağustos 2006
Mesajlar
1.137
Emoji Skoru
12
Yaş
36
mrb elinize sağlık nefis görünüyor.
sosonu nasıl yaptınız acaba öğrenebilirmiyim?
 

Sympathique

Guru
Pro Üye
Katılım
19 Kasım 2007
Mesajlar
8.706
Emoji Skoru
50
Eline saglık .Kayserililerin yaptıgı mantı Tarifi varmı sende...
kayserililerde bazilari bunu gibi bazilarida sulu seklinde yapiyolar ,tarifinide yazim istersen ,hamur ,ve mantilari ayni benim yazdigim tarifteki gibi yap
tencereye suyu koy kaynayan suyun içine mantıları salın. Ara ara yapışmaması için karıştırın. Mantılar pişmeye başlayınca yumuşar ve uzerine cikar
Ayrı bir tavaya 2-3 kasik tereyağını erit ve 2 kasiktan fazla salçayı, tuzu , naneyi ve kırmızı biberi yakıp tenceredeki sulu mantının içine salçalı yağı aktarın. suyu fazla ise biraz suyundan al sonra koy salcali sosu, tencerenin altını kapatın.
Sarımsaklı yoğurdunu hazırlayın. Sıcak olarak sulu mantıdan tabaklara üzeri yoğurtlu olarak servis yapın

buda kayseri mantinin resmi
 

Sympathique

Guru
Pro Üye
Katılım
19 Kasım 2007
Mesajlar
8.706
Emoji Skoru
50
mrb elinize sağlık nefis görünüyor.
sosonu nasıl yaptınız acaba öğrenebilirmiyim?
salcali sos icinse bi tavada tereyagi eritip , salcalari koyup kavuruyoruz, biraz su katip sulandiriyoruz, mantiyi servis tabagina alip uzerine salcali sos dokuyoruz, istersen birazda nane koyabilirsin uzerine
yapilisinda yazdim, miktarinda malzemelere yazdim canima.s.
 

Princess of Rain

♥ ♥ My Little Princess♥ ♥
Kayıtlı Üye
Katılım
27 Mayıs 2008
Mesajlar
4.486
Emoji Skoru
2
ben bayilirim ya buna acaip canim cekti bugun yada yarin bende yapicam of of kiz nevsehirli oldugun nasil belli oluyor bazilari sos yerine nohutta koyar uzerine oda bambaska bir tat oluyor tavsiye ederim ellerine saglik canim
 
Yukarı Alt