Ev Yapımı İskender

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
171.409
267.738
$P1210520.jpg


Malzemeler

500 gr kuşbaşı et
4 adet tırnak pide
1 kg yoğurt
2 diş sarmısak
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı et suyu
Karabiber
Pul biber
Tuz


YAPILIŞI
Et küçük parçalar halinde doğranır ve düdüklü tencereye konur.Üzerine 2 bardak su eklenir ve 15-20 dakika pişirilir..
Daha sonra etler bir tavaya alınır üzerine tereyağı,tuz,karabiber,pulbiber eklenerek kavrulur..Ekmekler küçük parçalar halinde kesilir ve bir sevis tabağına eklenir..Bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ konur ve salça eklenir..Üzerine et suyu eklenerek bir taşım kaynatılır..
Sarmısak ezilerek yoğurda eklenir..
Servis tabağına aldığımız ekmeğin üzerine önce yoğurt sonra etler ve salça sosu eklenir..Servise hazır.
AFİYET OLSUN...
 
Son düzenleme:

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
32.306
23.142
Allah Allah:KK56::KK56:
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
171.409
267.738

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
171.409
267.738

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
171.409
267.738
Yukarı Alt