Ev Yapımı İskender

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
185.201
308.551
$P1210520.jpg


Malzemeler

500 gr kuşbaşı et
4 adet tırnak pide
1 kg yoğurt
2 diş sarmısak
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı et suyu
Karabiber
Pul biber
Tuz


YAPILIŞI
Et küçük parçalar halinde doğranır ve düdüklü tencereye konur.Üzerine 2 bardak su eklenir ve 15-20 dakika pişirilir..
Daha sonra etler bir tavaya alınır üzerine tereyağı,tuz,karabiber,pulbiber eklenerek kavrulur..Ekmekler küçük parçalar halinde kesilir ve bir sevis tabağına eklenir..Bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ konur ve salça eklenir..Üzerine et suyu eklenerek bir taşım kaynatılır..
Sarmısak ezilerek yoğurda eklenir..
Servis tabağına aldığımız ekmeğin üzerine önce yoğurt sonra etler ve salça sosu eklenir..Servise hazır.
AFİYET OLSUN...
 
Son düzenleme:

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
185.201
308.551

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
185.201
308.551

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
185.201
308.551

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
185.201
308.551

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
185.201
308.551

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
185.201
308.551

mimoz_a

Unutursam Fısılda !
Pro Üye
18 Nisan 2011
5.356
1.764
Resim harika :) immm mis :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 

artvizyoner

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2015
43
24
Ben Aynı Tarifi et olmadan marketlerde satılan hazır dönerle yapıyorum oda çok güzel ve pratik oluyor kızlar tavsiye ederim sizlerede

Eki Görüntüle 1021955

Malzemeler

500 gr kuşbaşı et
4 adet tırnak pide
1 kg yoğurt
2 diş sarmısak
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı et suyu
Karabiber
Pul biber
Tuz


YAPILIŞI
Et küçük parçalar halinde doğranır ve düdüklü tencereye konur.Üzerine 2 bardak su eklenir ve 15-20 dakika pişirilir..
Daha sonra etler bir tavaya alınır üzerine tereyağı,tuz,karabiber,pulbiber eklenerek kavrulur..Ekmekler küçük parçalar halinde kesilir ve bir sevis tabağına eklenir..Bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ konur ve salça eklenir..Üzerine et suyu eklenerek bir taşım kaynatılır..
Sarmısak ezilerek yoğurda eklenir..
Servis tabağına aldığımız ekmeğin üzerine önce yoğurt sonra etler ve salça sosu eklenir..Servise hazır.
AFİYET OLSUN...