Popüler Konu Ev Yapımı Lavaş-Mersin Tantuni (01 TR Paşa Sponsorluğunda)

sey_ren

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
ÜZGÜN
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
2.392
51
suç bende.. gecenin bi saati ne die yemeklere bakarsın ki.. ahanda böle ağzının suyu akar şimdi.. :KK14: enfessss görünüo,ellerinize sağlıkk.. hamileyken tantuni aşermiştim :KK1: şu an acaba yinemi hamileyim die düşünüorum.. :KK52:
:KK1::KK1:teşekkür ederim canım,hamile isen geç kalma kalk yap hemen:KK52::KK52:degilsende denemeye deger bence
 

sey_ren

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
ÜZGÜN
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
2.392
51
hamile deilim bacım ama sayende haftasonu tantuni yemeye gidebiliriz :21: çünkü ben senin gibi beceremem kiii :26:
:KK1:Niye beceremeyeceksin ki bacım ekmegi açmak için uğraşma, lavaş al veya bim marketlerinden lavaş ekmek al tavada azıcık ısıtıver sar etleri arasına afiyetle hüplet:KK56::KK16:
 
Son düzenleme:

Hktby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2013
622
522
elinize kolunuza sağlık.. muhteşem görünüyo.. ben resimlere bakarken şunu hazır alırım şunu da şöyle yaparım diye kaytarmaya başladığımı farkettiğimde anladım neden böyle şeyler yapamadığımı :))
 

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 03-10-2019

Hamileliğimin 38. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 16 gün kaldı.

Bir haffta içinde bebeğinizin ayaklarının uzunluğu, az bir miktarda uyluğundan daha uzun olacaktır. Kendi uyluğunuza baktığınızda ayaklarınızdan ne kadar büyük olduğunu görebilirsiniz. Bu değişik oranlar doğumdan sonra değişecektir. Artan pelvik baskı doğumun erken belirtilerinden bir diğeridir.

Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 2950 gr. - Yaklaşık boyu : 49.8 cm. (Baştan Topuğa)

Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın

sey_ren

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
ÜZGÜN
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
2.392
51
Harika görünüyor canım ama biraz zahmetli gibi :)
Anlatım bakımından zahmetli gibi ama canım tantuni için biraz et salata için 3 çeşit malzeme bir bardak ayran :KK66: ve lavaş yapamıyorsan pide ekmek kavur etleri hazırla saltanı koy ekmegin arasına ayranla götürrrr:KK1::KK56:
 

sey_ren

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
ÜZGÜN
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
2.392
51
elinize kolunuza sağlık.. muhteşem görünüyo.. ben resimlere bakarken şunu hazır alırım şunu da şöyle yaparım diye kaytarmaya başladığımı farkettiğimde anladım neden böyle şeyler yapamadığımı :))
:KK1::KK1:Alemsin kız:KK16:
 

reyhanmervei

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2016
1
0
Merhaba arkadaşlar.Yarışmaya pek katılma niyetim yoktu ama eşim yap bir tantuni yiyelim deyince yarışma da ET KATEGORİSİ olunca hem yapayım hem resimleyeyim dedim.Hoş bu kez mutfak bana pek uğurlu gelmedi inşallah Tantunim uğurlu gelir.Oğlum elini yaktı ben elimi kestim:KK15:
Resimleri de eşimi beklediğim için akşam olduğundan çok kaliteli çekemedim.:26:
Neyse çok uzatmadan tarfilerimizi paylaşalım inşAllah.:KK16:





Ev Yapımı Lavaş(Bazlama-Gözleme)

MALZEMELER

*6 Su Bardağı Beyaz Un
*1,5 Su Bardağı Mısır Unu
*Bir Paket İnstant Maya
*Tuz
*1 Tatlı Kaşığı Şeker
*Su



YAPILIŞI




*Beyaz ve mısır ununu derince bir kaba alıp üzerine maya,şeker ve tuzu ilave edelim.
*Harmanlayıp ortasını havuz gibi açalım.
*Suyu yavaş yavaş ilave ederek özlü fakat yumuşak bir hamur elde edelim.



*Yoğurduğumuz hamurun üzerini nemli bir bez veya buzdolabı poşeti ile kapatalım.



*Üzerini kapattığımız hamuru bir sofraya sarıp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakalım.



*Ilık ortam hamurun daha çabuk kabarmasını ve normalinden daha kısa sürede mayalanmasını sağlayacaktır.

*Yaklaşık(Ben sobanın yanına koyduğumdan)1,5 saat sonunda mayalanan hamurdan orta büyüklükte 4 parça koparıp iyice yoğurmadan beze yapalım.






*Bezeleri sırası ile servis tabağı büyüklüğünde açıp tavada pişirelim.



*Pişen ekmekleri bir sofraya saralım.Hem kurumasını engelleyelim hemde ılık kalmasını sağlamış oluruz.
*Pişen ekmeklerimiz tantuniyi sarmaya hazır.


MERSİN TANTUNİ





MALZEMELER

*Yarım kg yağsız kuzu kemiksiz et(dana eti de yapabilirsiniz)
*50 gr kadar kuyruk yağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ



*1 fincan su
*Pul biber
*Tuz

YAPILIŞI

*Eti ve yağı önce ince şeritler halinde kesip sonra tavla zarı büyüklüğünde doğruyoruz.



*Doğranan etleri tavaya alıp bir fincan suyu ekleyip önce haşlıyoruz.Tuzunu ve pul biberi ilave etmiyoruz.




*Eti suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
*Pişen ete sıvı yağı gezdirip pişmeye yakın tuz ve pul biberi ilave ediyoruz.



*Ocağın altını olabildiğince kısıp salatamızı hazırlayalım ki etlerimiz sıcak kalsın.


SALATA MALZEMELERİ

*3 Adet domates
*Yarım demet maydanoz
*1 büyük boy kırmızı soğan





*Sumak,tuz

YAPILIŞI

*Soğanı ince ince şeritler halinde doğrayıp tuz ile ovalım.



*Acı suyunu bırakan soğanı güzelce yıkayıp suyunu süzdürelim.

*Maydanozları ince ince kıyıp soğan ile sumak ve çok az tuz ekleyip harmanlayalım.
*Suyu süzülen soğanları maydanoz ve sumak ile harmanlayalım.



*
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.Bir fiske tuz atalım.



*Artık salatamız hazır,tantuni ile buluşma zamanı geldi.


TANTUNİ HAZIRLANIŞI

*Ekmekleri tavadaki etlerimizin üzerine koyup bandıra bandıra bir güzel yağlayalım.



*Yağlanan ekmeğimizi bir tepsiye alıp içine etten yayalım.
*Sonrasında soğan ve doğranmış domatesten de ekleyip güzelce dürüm yapalım.




*Sırası ile diğer ekmekleri de aynı şekilde yapalım.
*Bu lezzet eşimi kesmediğinden ona somun ekmek ile hazırladık:KK1:






*Artık tantunimiz bol köpüklü bir ayran ile sıcak sıcak yemeye hazır.Yanında acı ev yapımı turşuda hiç fena değil hani.




*Tabakları değiştirmekten bir hal olduk.:KK1::nazar:



:nazar:Oğlum illa bu pepeleği (kelebek)de çek deyince kıramadım.Pepeleğimiz tantuniye ortak çıkıyordu az kalsın.:KK1:








NOT:Resim kalitesinden dolayı kusura bakmayın.En aydınlık şekilde ve iyi çekmeye çalıştım umarım beğenirsiniz.
Diğer yarışmacı arkadaşlarıma bol şanslar.
:nazar:

AFİYET OLSUN
 
Yukarı Alt