Ev Yapımı Sucuk

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
170.509
264.636
11885392_379249122272207_9114108153027600355_n.jpg



Sucuk için yağlı et idealdir..Bu nedenle sucuk yapımında kullanacağınız et %30-%35 yağlı et olmalıdır..
Damak zevkinize göre ete istediğiniz baharat,sarımsak,tuz,pul biber,karabiber,yenibahar,veya sucuk baharatı ekleyebilirsiniz..

Yarım kg yağlı kıymaya
1 yemek kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı yenibahar
3-4 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz biber veya pul biber



Bu karışımı iyice yoğurup 12 saat ile 1 gün arası dolapta bekletiyorsunuz(İsteğe bağlı aktardan sucuk baharatı alıp karıştırabilirsiniz).Daha sonra uzun rulolar yaparak streç filme sarıp buzluğa tek kullanımlık koyuyoruz..
Kullanmadan 5 dakika önce çıkarıp buzlu buzlu dilimliyoruz.Daha sonra istenilen şekilde kullanabilirsiniz..


$41.jpg
$42.jpg
$44.jpg


11902581_379247788939007_1874941788295456659_n.jpg


Uzun zamandır pizza,tost ve yumurtada kullanmak için bu yöntemle yapıyorum.Marketten bilmediğim sucukları alıp sağlığımdan olmaktan ise bildiğim ürünü kullanmak en doğrusu olduğunu düşünüyorum.Sizde deneyebilirsiniz...
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
170.509
264.636
EN KISA ZAMANDA DENİYCEM ,ÇOK MANTILI OLMUŞ HAKİKATEN.
ELLERİNE SAĞLIK CANIM:KK19:
Teşekkür ederim canım:KK19:Ben hep böyle yapıyorum uzun zamandır hazır sucuk almadım:KK51:
 
Yukarı Alt