Yarışma Ev Yapımı Tantuni -Ev Yapımı Lavaş Eşliğinde-Pak Maya Sponsorluğunda

deynepnaz

Guru
Pro Üye
2 Aralık 2015
22.760
80.590
Merhaba etsever hanımlar :KK3:Yapması basit bir o kadar da lezzetli olan bir tarifle karşınızdayım.:kk77:
Hazır lavaş ekmeğiyle ,normal ekmekle de yapılır ama lavaşını da evde yapmak istedim.

Önce lavaşımızı yapalım:hamarat:

Malzemeler

-6 su bardağı un
-1 paket toz maya(tek kullanımlık)
-1 yemek kaşığı tuz
-Aldığı kadar su


Yapılışı


*Un,tuz,maya bir kaba konup karıştırılır.
*Üzerine su yavaş yavaş eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir..
*Yapılan hamurun üzeri kapatılarak en az yarım saat mayalanmaya bırakılır...
*Mayalanan hamurdan küçük bezeler alınarak oklava yardımıyla açılır..
*Açılan yufkalar teflon tavada pişirilir..Ocağın altı çok kısılırsa kuru olur fazla açılırsa yanar o nedenle orta derecede pişirilir...
*Pişen lavaşlar kurumaması için bir tepside üstü kapalı olarak bekletilir.
IMG_20170923_070654.jpg
IMG_20170923_070549.jpg
IMG_20170923_070321.jpg
IMG_20170923_070237.jpg




Şimdi tantunimizi yapalım.

IMG_20170923_070637.jpg


-500 gr az yağlı dana eti(isteğe bağlı kuzu eti kullanılabilir)
-1 çay bardağına yakın sıvı yağ(ben kuyruk yağı da eklediğimden yarım çay bardağı koydum)
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı pul biber
-1 tatlı kaşığı salça
-İsteğe bağlı kekik

Yapılışı

IMG_20170923_070611.jpg
IMG_20170923_070359.jpg
IMG_20170923_070259.jpg

*Etleri küp küp zar büyüklüğünde doğruyoruz(isteğe bağlı ince uzun olarak doğrayabilirsiniz).
*Etleri tencereye veya düdüklü tencereye koyup üzerine 1 su bardağı su ekliyoruz..Ben 2 tane de küçük soğan ekledim.
*Etler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakıyoruz..

*Pişen etleri teflon tavaya alıp üzerine yağı ekleyip kavuruyoruz.Daha sonra servise yakın tuz,pul biber,karabiber ve salçayı ekleyip iyice kavuruyoruz..

Tantunimize eşlik etmek için ,tadına tat katmak için ;

-Halka halka doğramış 3 adet soğan-sumak ve tuz harmanlanır..
-3 adet domates küp küp doğranır..
-Turşu ve yeşillikler

Daha sonra lavaşımızi veya ekmeğimizi tavaya etimizin üzerine bastırıp ,lavaşımızın yumuşamasını ,sosun ekmeğe bulaşmasınız sağlıyoruz,garnitürümüz,turşumuzu buluşturup,yanına da bol köpüklü ayran yapıp içiyoruz :kk77:


Deneyenlere şimdiden afiyet olsun...


IMG_20170923_071206.jpg


IMG_20170922_141514.jpg


IMG_20170922_141635.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
169.540
260.633
Ellerine,emeğine sağlık canım:kk77:Yarışmada bol şans diliyorum:KK68:
 

Astoria

still alive who you love 💕
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2016
14.461
43.960
Valla bunu görünce canım o kadar çekti ki hemen tantuniciyi arayıp sipariş verdim. Sizinki kadar güzeli gelmez tabi ama kilo aldıracaksınız beni yaa ehehe. Şaka bir yana ellerinize sağlık. :)
 
Yukarı Alt