• Önemli uyarı ; outlook.*, hotmail.* gibi adrese sahip iseniz maalesef onay maili sizlere gelmediği için üyelik bu adresler ile üye olamaz, şifrenizi isteyemezsiniz.

    Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

    Ücretsiz üye olmak için tıklayın...

Yarışma Ev Yapımı Tantuni -Ev Yapımı Lavaş Eşliğinde-Pak Maya Sponsorluğunda

deynepnaz

Guru
Pro Üye
2 Aralık 2015
23.138
82.123
Merhaba etsever hanımlar :KK3:Yapması basit bir o kadar da lezzetli olan bir tarifle karşınızdayım.:kk77:
Hazır lavaş ekmeğiyle ,normal ekmekle de yapılır ama lavaşını da evde yapmak istedim.

Önce lavaşımızı yapalım:hamarat:

Malzemeler

-6 su bardağı un
-1 paket toz maya(tek kullanımlık)
-1 yemek kaşığı tuz
-Aldığı kadar su


Yapılışı


*Un,tuz,maya bir kaba konup karıştırılır.
*Üzerine su yavaş yavaş eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir..
*Yapılan hamurun üzeri kapatılarak en az yarım saat mayalanmaya bırakılır...
*Mayalanan hamurdan küçük bezeler alınarak oklava yardımıyla açılır..
*Açılan yufkalar teflon tavada pişirilir..Ocağın altı çok kısılırsa kuru olur fazla açılırsa yanar o nedenle orta derecede pişirilir...
*Pişen lavaşlar kurumaması için bir tepside üstü kapalı olarak bekletilir.
IMG_20170923_070654.jpg
IMG_20170923_070549.jpg
IMG_20170923_070321.jpg
IMG_20170923_070237.jpg




Şimdi tantunimizi yapalım.

IMG_20170923_070637.jpg


-500 gr az yağlı dana eti(isteğe bağlı kuzu eti kullanılabilir)
-1 çay bardağına yakın sıvı yağ(ben kuyruk yağı da eklediğimden yarım çay bardağı koydum)
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı pul biber
-1 tatlı kaşığı salça
-İsteğe bağlı kekik

Yapılışı

IMG_20170923_070611.jpg
IMG_20170923_070359.jpg
IMG_20170923_070259.jpg

*Etleri küp küp zar büyüklüğünde doğruyoruz(isteğe bağlı ince uzun olarak doğrayabilirsiniz).
*Etleri tencereye veya düdüklü tencereye koyup üzerine 1 su bardağı su ekliyoruz..Ben 2 tane de küçük soğan ekledim.
*Etler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakıyoruz..

*Pişen etleri teflon tavaya alıp üzerine yağı ekleyip kavuruyoruz.Daha sonra servise yakın tuz,pul biber,karabiber ve salçayı ekleyip iyice kavuruyoruz..

Tantunimize eşlik etmek için ,tadına tat katmak için ;

-Halka halka doğramış 3 adet soğan-sumak ve tuz harmanlanır..
-3 adet domates küp küp doğranır..
-Turşu ve yeşillikler

Daha sonra lavaşımızi veya ekmeğimizi tavaya etimizin üzerine bastırıp ,lavaşımızın yumuşamasını ,sosun ekmeğe bulaşmasınız sağlıyoruz,garnitürümüz,turşumuzu buluşturup,yanına da bol köpüklü ayran yapıp içiyoruz :kk77:


Deneyenlere şimdiden afiyet olsun...


IMG_20170923_071206.jpg


IMG_20170922_141514.jpg


IMG_20170922_141635.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
173.783
276.150
Ellerine,emeğine sağlık canım:kk77:Yarışmada bol şans diliyorum:KK68:
 

Astoria

still alive who you love 💕
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2016
14.997
45.877
Valla bunu görünce canım o kadar çekti ki hemen tantuniciyi arayıp sipariş verdim. Sizinki kadar güzeli gelmez tabi ama kilo aldıracaksınız beni yaa ehehe. Şaka bir yana ellerinize sağlık. :)
 
Yukarı Alt