Yarışma Ev Yapımı Tantuni -Ev Yapımı Lavaş Eşliğinde-Pak Maya Sponsorluğunda

son izci

Beyler biraz daha sakin...:)))
Pro Üye
13 Ekim 2016
3.222
41.180
Bu ne Allahım :confused:

Acaba bunu yapıp misafirlere sunabilir miyiz?
Yok sunamayız ,lavaşla ellerine tutuşturup alın yiyin olmaz demi ?

Olur mu :KK53:
 

Minik meleklerim

B:78.5 --G:76.5 --H:65 sanki diyetteymisim gibi :D
Pro Üye
Anneler Kulübü
8 Nisan 2017
21.657
125.789
Merhaba etsever hanımlar :KK3:Yapması basit bir o kadar da lezzetli olan bir tarifle karşınızdayım.:kk77:
Hazır lavaş ekmeğiyle ,normal ekmekle de yapılır ama lavaşını da evde yapmak istedim.

Önce lavaşımızı yapalım:hamarat:

Malzemeler

-6 su bardağı un
-1 paket toz maya(tek kullanımlık)
-1 yemek kaşığı tuz
-Aldığı kadar su


Yapılışı


*Un,tuz,maya bir kaba konup karıştırılır.
*Üzerine su yavaş yavaş eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir..
*Yapılan hamurun üzeri kapatılarak en az yarım saat mayalanmaya bırakılır...
*Mayalanan hamurdan küçük bezeler alınarak oklava yardımıyla açılır..
*Açılan yufkalar teflon tavada pişirilir..Ocağın altı çok kısılırsa kuru olur fazla açılırsa yanar o nedenle orta derecede pişirilir...
*Pişen lavaşlar kurumaması için bir tepside üstü kapalı olarak bekletilir.
Eki Görüntüle 2048272 Eki Görüntüle 2048273 Eki Görüntüle 2048274 Eki Görüntüle 2048279



Şimdi tantunimizi yapalım.

Eki Görüntüle 2048271

-500 gr az yağlı dana eti(isteğe bağlı kuzu eti kullanılabilir)
-1 çay bardağına yakın sıvı yağ(ben kuyruk yağı da eklediğimden yarım çay bardağı koydum)
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı pul biber
-1 tatlı kaşığı salça
-İsteğe bağlı kekik

Yapılışı

Eki Görüntüle 2048275 Eki Görüntüle 2048276 Eki Görüntüle 2048278
*Etleri küp küp zar büyüklüğünde doğruyoruz(isteğe bağlı ince uzun olarak doğrayabilirsiniz).
*Etleri tencereye veya düdüklü tencereye koyup üzerine 1 su bardağı su ekliyoruz..Ben 2 tane de küçük soğan ekledim.
*Etler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakıyoruz..

*Pişen etleri teflon tavaya alıp üzerine yağı ekleyip kavuruyoruz.Daha sonra servise yakın tuz,pul biber,karabiber ve salçayı ekleyip iyice kavuruyoruz..

Tantunimize eşlik etmek için ,tadına tat katmak için ;

-Halka halka doğramış 3 adet soğan-sumak ve tuz harmanlanır..
-3 adet domates küp küp doğranır..
-Turşu ve yeşillikler

Daha sonra lavaşımızi veya ekmeğimizi tavaya etimizin üzerine bastırıp ,lavaşımızın yumuşamasını ,sosun ekmeğe bulaşmasınız sağlıyoruz,garnitürümüz,turşumuzu buluşturup,yanına da bol köpüklü ayran yapıp içiyoruz :kk77:


Deneyenlere şimdiden afiyet olsun...


Eki Görüntüle 2048280

Eki Görüntüle 2048284

Eki Görüntüle 2048286
Offf yiaaa canım çekti :KK43: çok güzel nefis olmuş haketmissin yavrum :))
 
Yukarı Alt