Evde tandır yapımı

manuf

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2011
120
53
Kasaptan, marketten kuzu ön kolu alıyoruz. Normal tencerede 4-5 saat arası, düdüklüde 2-3 saat arasında etin pişeceğini hatırlatarak işleme başlıyoruz. Kuzu kolun etrafını çok az sıvı yağ ile sıvadıktan sonra tuz ve tane karabiber ilave edip tencerenin/düdüklü tencerenin dibine birkaç tane kaşık çatal koyup (amaç eti direkt ateşe maruz bırakmamak) eti tencereye yerleştiriyoruz. Düdüklü tencere dışındaki tencerelerin kapağını kapattıktan sonra kapağı tencereye alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde sıkıştırıyoruz. Ateşi çok az açıp yukarıda bahsettim süre kadar etin pişmesini bekliyoruz. Servis sırasında bulgur/pirinç pilavı ve garnitürlerle servis ediyoruz. Çok lezzetli oluyor.
 
Yukarı Alt