1. Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ücretsiz üye olmak için tıklayın...
  2. Merhabalar Ziyaretçi, Pınar ürün inceleme ankete katılım için tıklayınız.
    Notu Gizle
  3. Notu Gizle

Fesleğenli tavuklu tart

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve Elif tarafından 21 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    21 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    28.508
    Beğenildi:
    15.204
    Ödül Puanları:
    488
    [​IMG]



    3 adet piliç göğüs
    500 ml. süt
    250 ml. krema
    1 demet fesleğen
    4 adet yumurta
    tuz
    karabiber
    Tart hamuru için:
    175 gr. tereyağı
    250 gr. un
    1 adet yumurta sarısı
    3 çay kaşığı soğuk su
    toz şeker

    Tart hamurunun tüm malzemelerini homojen bir hamur elde ederene kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 4 eşit parçaya bölün, Tek kişilik 4 tart kalıbının dibine döşeyin. piliç göğsü küp şeklinde doğrayın.
    4 adet yumurtayı çırpın, krema ile birlikte süte katıp karıştırın.
    İçine ince kıyılmış fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyin. Tavuk etlerini hamurların üzerine paylaştırın, onların üzerine sütlü karışımı dökün.
    Önceden 210° C ısıtılmış fırının ısısını 180° C’ye düşürüp tartı 30 dakika pişirin. Tartları kalıptan çıkarıp sıcak olarak servis yapın.
     
    Son düzenleme: 30 Mayıs 2011