Fırında Barbunya

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
32.267
23.080

  • firinda_barbunya-210dbff7-ac51-414f-b639-7a34c706b7ce.jpg
  • 300 g barbunya
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4~5 diş sarımsak
  • 1 kırmızı kapya biberi
  • 1 yeşil biber
  • 7~8 kestane mantarı
  • 5~6 yaprak pazı
  • 100 g rendelenmiş kaşar peyniri
  • 4~5 dal maydanoz




Fırında barbunya hazırlanışı
Barbunyayı hafif diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün. Piyazlık doğradığınız soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Ezdiğiniz sarımsak, küp doğradığınız biberler, süzdüğünüz barbunya ve mantarları ilave edip 7-8 dakika daha soteleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Pazı yapraklarını sıcak suya batırıp hafif yumuşatın ve hafif yağladığınız bir fırın kabının tabanına kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirin. Ilınan barbunyalı harca kaşar peyniri ve ince kıydığınız maydanozları lave edip karıştırın. Barbunyalı harcı pazı yapraklarının üzerine alın ve sarkan yapraklar ile üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
lezzet.com.tr
 
Yukarı Alt