Fırında Çingene Tavuğu

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
Katılım
12 Temmuz 2006
Mesajlar
31.762
Emoji Skoru
21.554
Yaş
55


firinda-cingene-tavugu-500x333.jpg

Fırında Çingene Tavuğu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Bütün tavuk
  • Tavuğu dik tutacak bir aparat
  • 4 Adet Ora boy patates
  • 5 – 10 adet Biber ( Size Kalmış )
  • 1 Adet Domates
  • ½ Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Çay kaşığı Kırmızı toz biber
  • 1 Çay Kaşığı Köri
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Yemek Kaşığı Kekik
SOS MALZEMESİ;

  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Yemek Kaşığı Kekik
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • ½ Çay Bardağı Zeytinyağı


Fırında Çingene Tavuğu Tarifi Yapılışı
Tavuğa, tüy vs varsa temizlemek için bir göz gezdiriyoruz. Önce zeytinyağı ile yağlayıp baharatın ¾ ile kaplıyoruz ve aparat ile fırın tepsisine oturtuyoruz. Merak eden olursa aparat benim tasarımım ve kendim imal ettim.

Önceden 200 ºC ısıttığımız fırına veriyoruz.
Tavuk fırında iken patesleri doğrayarak zeytinyağı ve kalan ¼ baharat ile harmanlıyoruz. Kenara alıyoruz.
Sos için gereken malzemeleri bir kaba alarak iyice çırpıyoruz. Kenara alıyoruz.

Şimdi ;

Tavuğu fırına verdikten ;

30 dakika sonra patatesleri ekliyoruz, patateslerden
20 dakika sonra biberleri ekliyoruz, biberlerden
10 dakika sonra sosunu sürüp domatesleri ekliyoruz ve
10 dakika daha pişirerek fırından alıyoruz.

AFİYET OLSUUN….
nefisyemektarifleri.com
 
Yukarı Alt