Yarışma Fırında Kaşarlı Et Sote-Migros Kaşar Peyniri Sponsorluğunda

Colorayzn

Guru
Pro Üye
2 Ağustos 2013
9.290
45.099
merhaba arkadaşlar, katılan emek veren tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Geleyim tarifimin yapılışına ki herkesin bildiği bir tarif :)

Malzemeler:
2 domates
1kg kuşbaşı dana eti
4 ince biber
1 büyük kuru soğan
1yemek kaşığı domates salçası
1su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
Çok az sıvıyağ
Kırmızı toz biber
Karabiber
Tuz
Kaşar peyniri

Yapılışı:

Öncelikle eti tavaya alıyoruz ve suyunu salıp tekrar cekene kadar ara ara karıştırıyoruz .
IMG-20170919-WA0058.jpg

Ardından tereyağını ve çok az sıvıyağ ekleyerek tereyağ eriyene dek karıştırıyoruz. Soğan ve biberleri ekleyip sönümlenene kadar sote ediyoruz.
IMG-20170919-WA0057.jpg


Rendelenmiş olan domatesleri de ekleyip domatesler suyunu çekene tek karıştırıyoruz.
IMG-20170919-WA0059.jpg

1 yemek kaşığı domates salçasına 1 sb su ilave edip etin üzerine döküyoruz.
IMG-20170919-WA0060.jpg


Baharatlari ve tuzunu da ekleyip alti kisik sekilde fokurdamaya başladıktan 5dakika sonra altını kapatıyoruz.

IMG-20170919-WA0062.jpg


Fırın kabına bölüştürdüğümüz eti 200 derecede 15-20dakika arası suyunun durumuna göre pisiriyoruz.

Son olarak rendeledigimiz kaşarı da üzerine ekleyerek eriyene kadar fırında tutup,kapatıyoruz.

IMG-20170919-WA0063.jpg


Afiyet olsun ❤

IMG-20170919-WA0064.jpg
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
170.496
264.614
Ellerine sağlık canım:kk77::KK200:
Yarışmada bol şans diliyorum:KK68:
 

nisankralicesi

♡Chocolita❤2♡
ÜZGÜN
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2016
20.558
114.166
merhaba arkadaşlar, katılan emek veren tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Geleyim tarifimin yapılışına ki herkesin bildiği bir tarif :)

Malzemeler:
2 domates
1kg kuşbaşı dana eti
4 ince biber
1 büyük kuru soğan
1yemek kaşığı domates salçası
1su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
Çok az sıvıyağ
Kırmızı toz biber
Karabiber
Tuz
Kaşar peyniri

Yapılışı:

Öncelikle eti tavaya alıyoruz ve suyunu salıp tekrar cekene kadar ara ara karıştırıyoruz .
Eki Görüntüle 2046381
Ardından tereyağını ve çok az sıvıyağ ekleyerek tereyağ eriyene dek karıştırıyoruz. Soğan ve biberleri ekleyip sönümlenene kadar sote ediyoruz.
Eki Görüntüle 2046382

Rendelenmiş olan domatesleri de ekleyip domatesler suyunu çekene tek karıştırıyoruz.
Eki Görüntüle 2046384
1 yemek kaşığı domates salçasına 1 sb su ilave edip etin üzerine döküyoruz.
Eki Görüntüle 2046385

Baharatlari ve tuzunu da ekleyip alti kisik sekilde fokurdamaya başladıktan 5dakika sonra altını kapatıyoruz.

Eki Görüntüle 2046386

Fırın kabına bölüştürdüğümüz eti 200 derecede 15-20dakika arası suyunun durumuna göre pisiriyoruz.

Son olarak rendeledigimiz kaşarı da üzerine ekleyerek eriyene kadar fırında tutup,kapatıyoruz.

Eki Görüntüle 2046389

Afiyet olsun ❤

Eki Görüntüle 2046390
Ellerine sağlık colorum ♡
 
Yukarı Alt