Yarışma Fırında Mantarlı Beşamel Soslu Tavuk - Torku Sponsorluğunda

Emira SY

Mutluluğun resmini çizen üye :)
Pro Üye
Anneler Kulübü
Katılım
14 Aralık 2015
Mesajlar
11.651
Emoji Skoru
29.518
Uzun bir aradan sonra herkese yeniden merhaba.:KK74:
Sizlere çok sevdiğim bir tarif paylaşmak istiyorum umarım sizler de beğenirsiniz. :kk77:

Malzemeler
-1 Adet tavuk göğsü
-1 Kaşık tereyağ
-1 Paket mantar (400 gr)
-1 Adet kırmızı kapya biber
-1 Adet yeşil biber
-1 Adet domates
-Tuz

(Eşim soğan sevmediği için koyamadım ama arzu ederseniz soğan da koyabilirsiniz.)

Beşamel Sos İçin
-2 Kaşık tereyağ
-2 Kaşık un
-3 Bardak süt
-1 Tabak rendelenmiş kaşar

Hazırlanışı

Kuşbaşı şeklinde küp küp doğradığımız tavukları tereyağında kısık ateşte pişiriyoruz.
Yıkayıp ayıkladığımız mantarları da küp küp doğrayıp rengi değişmeye başlayan tavuklara ekliyoruz.
Son olarak kabuğunu soyduğumuz domatesi ve biberlerimizi de küp küp doğrayıp tavukların yanına ekliyoruz. Arzu ettiğimiz kadar tuz katıyoruz. Fırında çok fazla tutmayacağımız için tabağa konulursa yiyebileceğimiz kadar iç harcımızı pişiriyoruz.

the year-long journey.jpg


Diğer yandan derin bir tencerede erittiğimiz tereyağına unu katıp kavuruyoruz. çok fazla koyulaşmasını beklemeden hoş kokular gelmeye başlayınca üzerine topaklanmaması için sütü yavaş yavaş ekleyip çırpma teliyle devamlı karıştırıyoruz. Topak olursa da üzülmeyin blender ile çırparak muhallebi kıvamı elde edebilirsiniz. Beşamel sosumuzu un kokusu gidene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Piştikten sonra altını kapatıp kaşar peynirini ekliyoruz. Peynirin az bir kısmını güveçlerin üzerine koymak için ayırıyoruz.

the year-long journey (1).jpg


Pişen tavuk ve sebzelerimizi beşamel sosun olduğu tencereye boşaltıp iyice karıştırıyoruz. Güveçlerimize eşit olarak harcımızı paylaştırıyoruz. Üzerlerine ayırdığımız kaşarları koyuyoruz. Yarısına gelecek kadar su koyduğumuz fırın tepsimize güveçleri yerleştirip 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

the year-long journey (2).jpg


Afiyet olsun.:kk77::KK200::kk77:

7e60b96e-87bb-4064-9ed0-cf54618f35cf.jpg
9e8ac9f4-d701-42c6-895b-7307bb1fade8.jpg
79eb2a97-c679-40ab-a3ac-e75d95840bcd.jpg
323c815f-ada4-479b-918e-d80664dcb085.jpg
51554b75-0171-4272-ae16-95309f2c4393.jpg
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Katılım
16 Ağustos 2010
Mesajlar
166.202
Emoji Skoru
247.947
Ellerine emeğine sağlık canım harika görünüyor:kk77:Yarışmada bol şans diliyorum:KK200:
 

Emira SY

Mutluluğun resmini çizen üye :)
Pro Üye
Anneler Kulübü
Katılım
14 Aralık 2015
Mesajlar
11.651
Emoji Skoru
29.518
Ellerine emeğine sağlık canım harika görünüyor:kk77:Yarışmada bol şans diliyorum:KK200:
Çok teşekkür ederim ablacığım begenmenize çok sevindim :KK68:

Tatlı anne hamiş hamiş tavuk mu yapmış ellerine sağlık canım :KK36:
Teşekkür ederim canım çok şükür bu sefer yapabildim :p

Çok lezzetli görünüyor cnm ellerine sağlık. Yarışmada başarılar.
Çok teşekkürler canım :)

Ellerine sağlık canım, yarışma da başarılar diliyorum:KK200:
Çok teşekkür ederim canım :)
 

hippocan

Popüler Üye
Pro Üye
Anneler Kulübü
Katılım
12 Nisan 2018
Mesajlar
5.789
Emoji Skoru
20.499
Uzun bir aradan sonra herkese yeniden merhaba.:KK74:
Sizlere çok sevdiğim bir tarif paylaşmak istiyorum umarım sizler de beğenirsiniz. :kk77:

Malzemeler
-1 Adet tavuk göğsü
-1 Kaşık tereyağ
-1 Paket mantar (400 gr)
-1 Adet kırmızı kapya biber
-1 Adet yeşil biber
-1 Adet domates
-Tuz

(Eşim soğan sevmediği için koyamadım ama arzu ederseniz soğan da koyabilirsiniz.)

Beşamel Sos İçin
-2 Kaşık tereyağ
-2 Kaşık un
-3 Bardak süt
-1 Tabak rendelenmiş kaşar

Hazırlanışı

Kuşbaşı şeklinde küp küp doğradığımız tavukları tereyağında kısık ateşte pişiriyoruz.
Yıkayıp ayıkladığımız mantarları da küp küp doğrayıp rengi değişmeye başlayan tavuklara ekliyoruz.
Son olarak kabuğunu soyduğumuz domatesi ve biberlerimizi de küp küp doğrayıp tavukların yanına ekliyoruz. Arzu ettiğimiz kadar tuz katıyoruz. Fırında çok fazla tutmayacağımız için tabağa konulursa yiyebileceğimiz kadar iç harcımızı pişiriyoruz.

Eki Görüntüle 2170966

Diğer yandan derin bir tencerede erittiğimiz tereyağına unu katıp kavuruyoruz. çok fazla koyulaşmasını beklemeden hoş kokular gelmeye başlayınca üzerine topaklanmaması için sütü yavaş yavaş ekleyip çırpma teliyle devamlı karıştırıyoruz. Topak olursa da üzülmeyin blender ile çırparak muhallebi kıvamı elde edebilirsiniz. Beşamel sosumuzu un kokusu gidene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Piştikten sonra altını kapatıp kaşar peynirini ekliyoruz. Peynirin az bir kısmını güveçlerin üzerine koymak için ayırıyoruz.

Eki Görüntüle 2170964

Pişen tavuk ve sebzelerimizi beşamel sosun olduğu tencereye boşaltıp iyice karıştırıyoruz. Güveçlerimize eşit olarak harcımızı paylaştırıyoruz. Üzerlerine ayırdığımız kaşarları koyuyoruz. Yarısına gelecek kadar su koyduğumuz fırın tepsimize güveçleri yerleştirip 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

Eki Görüntüle 2170965

Afiyet olsun.:kk77::KK200::kk77:

Eki Görüntüle 2170959 Eki Görüntüle 2170960 Eki Görüntüle 2170961 Eki Görüntüle 2170962 Eki Görüntüle 2170963
Bunu bekliyordum sabahtan beri :)) ellerine sağlık cnm..
 
Yukarı Alt